sunnuntai 21. joulukuuta 2008

Poikaystäväni saapui vihdoinkin!

Tällä viikolla sain siis poikaystäväni tänne amerikkaan mun uuteen kotiin. Vähän kivaa!! :)

Mut puretaan ensin alkuviikkoa. Sää nyt on taas ollu mitä kummallisin. Maanantai aamuna ei ollu lunta yhtää missää ja joita 10 astetta lämmintä. Sit se rupes päivän päälle kylmenee niin, että oli ihan pirun kylmä ku saatiin vielä tuuliki mukaan. Ei etes uskaltanu pikkurilliä ulos laittaa ku se ois heti paleltunu kuoliaaksi. Tiistaina saatiin sitte pimeän tultua lumipyry ja sitä lunta sitte vähän tuliki. Tosi huono keli oli tien päällä. Keskiviikko aamuksi oli kuitenki loppunut, joten päästiin turvallisesti kouluun. Taidetaan sittenkin saada valkonen joulu nimittäin nyt on lunta ihan kiitettävästi. Eniten tähän asti tälle vuodelle. Perjantaille meille oliki sitte asetettu talvimyrsky varoitus alkaen aamulla kello 4 ja jatkuen aina iltapäivä neljään asti eli saatiin vielä lisää lunta.

Maanantai aamuna kävin normaalin rutiinini mukaan salilla. Iltapäivällä tytön kanssa käytiin shoppailee piparitarvikkeita ku tarkoitusena oli leipoa pipareita ja tehdä taikina itse. Suuret epäilykset pipareiden suhteen alko siitä ku kuulin et ne tehdään melassiin eikä siirappiin. No, saman näköstä tököttiähän se on, mutta mulle sana melassi tuo mieleen lehmän ruuan eikä ihmisten. Ei auttanu ku kokeilla, sillä täällä siirappi ei ole samanlaista ku meillä suomessa. Tein taikinan ja ainakin vaikutti ihan lupaavalta. Tiistaina leivoin tytön kanssa ja koristeltiin sitte poikien tultua koulusta, jotta hekin pääsivät osallistumaan. Ja kyllähän se koristelu oliki kivaa. Tein tomusokeri-vesi -kuorrutusta ja sit jokainen sai valita kaks väriä et mitä haluaa, ku mulla nyt noita värejä vähän on ku käyn siellä kakkukurssilla. Sit vaan laitoin sitä pursotinpussiin, päähän pieni reikä ja annoin lapsille. Hyvin kätevästi suju neljä vuotiaalta ja pojiltaki pursotinpussin käyttö. Vanhin oli ensiksi sitä mieltä ettei halua osallistua ku kysyin et ketkä haluaa koristella. Sit se haluski mukaan ku hän näki että miten kivalta se näytti ku kaks nuorinta pursotteli menemään. Ja hyviähän niistä pipareista tuli vaikka mun ennakkoluulot oli hyvin vahvat.

Maanantai iltana meille tuli syömään tää espanjalainen, perheen äitin veli perheineen ja sit perheen äidin äiti. Syötiin tän espanjalaisen läksiäisillallinen, sillä hän lähti keskiviikkona joulun ja uuden vuoden ajaksi espanjaan perheensä luokse.

Tiistaina meillä sitte oli koulussa vuorossa loppukoe. Mummi heitti lapset kouluun, sillä mulla ei todellakaa ollu vara olla yhtää myöhässä ku aloitettiin heti yhdeksältä kuuntelulla ja mää nyt melkeen joka kerta oon sieltä myöhässä pari minuuttia. Onneksi mummi pysty avustaa tiistai aamuna. Ku menin luokkaan, siellä oli kaikki lukemassa. Kaikilla oli kirjat ja monisteet esillä. Mää vaan menin sinne kynän ja kumin kanssa. Enkä kyllä muutenkaa lukenu yhtää. Luotin siihen että osaan. Ja koe kyllä oliki ihan sika helppo. Tai ainaki siltä se tuntu. Olin valmis taas jossai puolessa tunnissa ja lähin ekana pois. Opettajaki kysy et oot sää oikeesti valmis. Luokan ulkopuolella jäin sitte jututtaa yhtä saksalaista au pairia ja sieltä sitte ehti pari muuta tulla ulos kokeesta. Kysyin et miten meni. Meinasivat et se oli ihan hirveen vaikee ja meni huonosti. Mää vaan katoin, et vaikee, anteeks mitä. Lopputulos tästä nyt tais olla se et mää varmaan olin ainut joka ei ollu lukenu yhtää ja jonka mielestä se oli helppo. Torstaina saatiin kuitenki jo tietää tulokset ettei kauaa tarvinnu odottaa ja sainki 95 pistettä sadasta eli ihan hyvin meni. :) Helposti läpäsin ton meidän kurssin ku piti saada 70 pistettä et pääsee läpi. Seuraavalle kurssille ostinki jo kirjat torstaina, et sitte pääsee alottamaan heti ahkerasti koulun tammikuussa.

Koska tiistai iltana saimme sen järkyttävän lumipyryn, meni illan suunnitelmat vähän uusiksi. Olin suunnitellu et lähden käymään asioilla ja salilla. No, en sitte uskaltanu lähtä mihkää joka nyt oli ihan varmasti viisas ratkaisu. Perheen äitilläki kesti 1,5 tuntia tulla töistä kotiin ku yleensä hän tulee vajaassa tunnissa. Sit tän perheen edellinen au pairi, joka nyt asuu miehesä kanssa täällä, oli ollu iltavuorossa ja ajo sitte meille yöksi ku ei uskaltanu lähtä ajamaan kotiin asti. Hänen kanssaan sitte höpöteltiin kaikkee, joten venähti aika myöhään toi nukkumaan meno ja keskiviikkona kyllä väsyttiki siihen malliin.

Keskiviikkona kävin sitte aamulla hoitaa ne asiat ku en tiistaina päässy. Kävin mm. hakee mun kuvat ku ne oli tullu. Sit vaan ei muuta ku albumiin laittamaan niitä ja mun se on valmis lähtemään mun poikaystävän mukana suomeen. Iltapäivällä tytön kanssa leivoimme jälleen, sillä mulla piti olla kouluun jotai viemistä torstaille ku meillä oli pienet "juhlat" siellä. Aluksi olin suunnitellu et vien niitä lauantaisia joulutorttuja mut en sitte raskinu viedä niitä. Sen verran harvinaista herkkua täällä ja vaativat paljon enemmän työtä ku suomessa. Tehtiin sitte kuivakakku ja kääretorttu, joihin molempiin laitoin itse tekemääni luumuhilloa. Hyvin kelpasivat koulukavereille. :)

Illalla olin spinningissä ja se oliki sitte viimenen kerta ennen tammikuuta ku alkaa taas uudestaan. Onhan siellä kyllä jotai ilmaisia tunteja tässä parin viikon aikana et sinne ois kyllä johonki tarkotus mennä vaikka poikaystäväni onki täällä. Lisäksi kuulin spinningissä et ne oli luvannu jäämyrskyä meille alkaen torstai iltapäivästä. Loistavaa. Just torstai iltapäiväksihän mää olin sen tilannuki ku poikaystäväni lennon piti laskeutua neljältä iltapäivällä. Mut onneksi ei saatukaa myrskyä vielä torstaiksi, joten kaikki meni lennon suhteen niin ku pitiki.

Odotettiin pojat koulusta ja sitte lähdettiin saman tien hakemaan mun poikaystävää kentältä. Mulla oli lapsille syömistä autoon ja sit kattoivat leffaa, joten hyvin viihtyivät. Kentällä kyllä meinas olla vähän tukalat paikat ku menin lasten kanssa siihen hakemaan, jossa ei tarvitse nousta ulos autosta ja mun poikaystävän oli puhe tulla ulos sitte ensimmäisistä lasiovista. No, tää hakupaikka oli ihan täynnä autoja ja siellä oli poliisit ohjaamassa liikennettä ja sitte yritin jollaki tavalla olla vaan siellä jossai välissä autoni kanssa ja venata. Vähän meinas olla ahistava paikka ku joka paikasta tunkee autoja. Ja tietenki vielä venattiin mun poikaystävää vaikka kuinka kauan. Hänellä itsellään ei ollu mitää hätää tullissa mut hänen edellä oli jotai irakilaisia joilla kesti ja kesti. Tullissa oli ollu nainen joka oli kyselly et onko mitää tuomisia mulle. Sit ku hän oli sanonu et ei oo, niin tulli nainen oli epäilly et tuut oikeesti suomesta tänne asti tyttöystävän luo jouluksi ja et tuo hänelle mitää. Sit se oli tyytyny siihen ku hän oli sanonu et mulla on tonni käteistä ja aidon sitte sillä ostaa jotai. Tultiin meille kotiin ja oltiin torstai ilta vaan kotosalla.

Perjantaiksi sitte olikin asetettu se talvimyrsky varoitus ja oltiinki jo aamuun mennessä saatu sen verran lunta, että lasten koulut oli peruttu. Päivän mittaan saatiin vielä lunta lisää et perjantain yhteissaldo lumen suhteen oli varmaan 30 senttiä. Aamulla katottiin lasten kanssa elokuva ja sit vaan lapset touhusivat kaikkee sisällä kunnes saatiin lumisade loppuumaan iltapäivällä ja päästiin sitte ulos peuhaamaan lumessa. Lapset oli onnellisia ku mun poikaystävän kanssa vedettiin heitä pulkassa. Hostäiti teki aamupäivän kotona töitä ja sitte iltapäivällä hän kävi lääkärissä ja oli loppu päivän vapaalla, joten mää olin vähän vähemmän töissä ku yleensä. Illalla mulla oli jääkiekko peli ja silloin ensimmäisen kerran lähdettiin tien päälle talvimyrskyn jälkeen. Lunta oli oikeesti tosi paljon ja oli tosi huono keli vieläki tien päällä vaikka lumisade oli loppunu jo tyyliin 5 tai 6 tuntia sitte. Täällä niillä nyt ei oo kunnon kalustoa ku lumimyrsky tulee ku se nyt on täällä kuitenki sen verran harvinaista. Päästiin kuitenki ihan ehjänä tuolla liikkumaan. Tällä kertaa voitettiin 4-0 eli ihan hyvin pelattiin. Pelin jälkeen ajettiin suoraa kotiin, suihkuun ja valmistautumaan baariin. Hostisä heitti meidän downtowniin ja mentiin eka martiini baariin ja sieltä jatkettiin alaikäisillekin sopivaan paikkaan. Oltiin nimittäin sovittu et pari mun alaikäistä kaveria tulisivat meidän kanssa sinne. Tää mun puolalainen kaveri kuitenki soitti, että hän ei voi tulla ku ei pääsee heidän pihasta mihinkää ku siellä oli niin valtava lumipenkka, joten se sitte siitä. Käytiin siellä kuitenki sisällä ja sitte mentiin täysi-ikäisten paikkaan ja sieltä sitte taksilla kotiin. Taksi ei voinu tuoda pihaan asti ku meillä oli pieni lumipenkka tossa tiellä, mutta lähelle kuitenki päästiin ja sitte loput kävelemällä.

Lauantaina oltiin kotosalla ja iltapäivästä lähdettiin käymään syömässä ja sitte sieltä jatkettiin Detroittiin NHL peliin. Onneksi saatiin lauantaiksi jo parempi ilma, et ihan hyvä keli oli tien päällä. Tällä kertaa Detroit pelasi Los Angeles Kingsiä vastaan ja voittivat 6-4. Nyt meillä oli vähän paremmat paikat ku sillon ku olin katsomassa toisen suomalaisen kanssa sitä peliä. Mentiin people moverilla, jotta poikaystäväni näki vähän Detroittia siinä samalla ku se kiertää hyvin kaikki tärkeet paikat eikä se nyt maksa ku 50 senttiä sivu ja vähän kauempaa siitä hallista saatiin vielä halvempi parkkipaikkaki. Peli oli kyllä hyvä ja huomattavasti parempi tunnelma oli pelissä ku Detroit pelasi sen verran hyvin ja voittivat. Osittain pelin tunnelma voi tietysti myös johtua siitä ku oli lauantai ilta. Pelistä ajettiin suoraa kotiin ja nukkumaan.

Sunnuntaina mentiin kattoo se uus joululeffa. Oli ihan hyvä. Ainaki siinä sai välillä nauraa ja komediahan sen piti ollaki. Sieltä jatkettiin downtowniin ku ei nyt vielä valosalla oltu käyty siellä. Siellä käytiin parissa kaupassa ja mentiin sitte kahvilaan istumaan ja juttelemaan. Kuudeksi oltiin sovittu illallinen saksalaisen au pairin ja suomalaisen au pairin kanssa yhteen ravintolaan. Saksalainen au pairi toi mukanaan yhden meksikolaisen, joten meitä oli 5 siellä yhteensä. Teki mulle hyvää päästä puhumaan välillä enkkua ku nyt tulee puhuttua suomea huomattavasti enemmän ku koskaan ennen mun täällä olon aikana ja heti näkyy enkun puhumisessa ku on pariki päivää et sitä ei käytännössä puhu. Teki tosi hyvää päästä nyt puhumaan sitä. Sunnuntaina meillä oli ihan järkyttävä ilma. Pakkasta melkeen 20 astetta ja sitte tuuli ihan hemmetisti. Tuuli oli ihan sika kylmä ja kova, joten tuulen kanssa meillä oli varmaan 40 astetta pakkasta. Kaikki lentokentät on käytännössä peruttu ja isoja ketjukolareita on ollu ympäri maata. Michiganissaki on kuulemma ollu 100 auton ketjukolari moottoritiellä. Meillä nyt ei lunta käytönnässä tullu sunnuntaina mut toi tuuli lennätti sitä lunta ihan kivasti ja joissaki paikoissa on kuulemma tullu yli metri lunta. Täällä tää säätila on kyllä hyvin kummallinen ja vaihtuu ihan sika nopeesti. Maanantaina meillä ei ollu lunta yhtää missää ja lämpöasteita oli ulkona. Sunnuntaina oli lunta jotai yli 30 senttiä ja sitte pakkasta 20 astetta. Suomessa ei yleensä vaihtele näin nopeesti säätilat, niin tää on kyllä tosi kummallista.

Ei kommentteja: