maanantai 22. syyskuuta 2008

Sairastelua ja uusi suomalainen

Edellisestä päivityksestä onki jo viikko aikaa, niin nyt on aika kertoa et mitä tällä viikolla on tapahtunu. Tällä viikolla tapahtui yksi suuri asia, nimittäin tänne tuli se uus suomalainen au pairi torstaina. Hänet oon tavannu viikonlopun aikana useempaan otteeseen ja tosi mukava tyyppi. Mutta yritetäämpäs mennä aika järjestyksessä.

Maanantai aamuna menin viemään se mun inssipaperin sinne toimistoon et ne laittaa mulle sen ajokortin tilaukseen. Kaikki meni ihan hyvin. Ne otti kuvat ja kaikki ja olin valmistautunu siihen et ne kuvaa. No, ku hostäiti tuli kotiin ja katto mun väliaikasta ajokorttilappua, niin se kysy et onko sulla piilarit tai lasit. Mää sanoin et ei todellakaa ole. Ne oli laittanu mun ajokorttiin et mulla on sellaset. No, ei auttanu muu ku mennä taas tiistaina uudestaan ja korjata se sieltä. Mun piti sitte tehä näkötesti ja ne otti uuden kuvan. En tienny et ne ottaa uuden kuvan enkä ollu ollenkaa valmistautunu et tosi kiva. No, sain asian kuitenki korjattua ja uuden väliaikaisen ajokortin jossa ei oo sitä piilari/silmälasi mainintaa. Luulin kaiken olevan kunnossa kunnes sain ajokortin postissa lauantaina. Siellä oli vieläki se hemmetin teksti ja kaiken huipuksi ne oli kyllä vaihtanu sen kuvan jota ei ois tarvinnu vaihtaa! Kyllä suututtaa! Eli ne oli kyllä laittanu sinne sen uuden kuvan, jonka ne otti sillä kerralla ku kävin otattaa sen tekstin pois, mutta eivät olleet ottaneet sitä tekstiä pois. Enkä ois etes halunnu et se kuva vaihdetaan ku se eka kuva oli paljon parempi! Tässä ei varmaan auta muu ku taas mennä sinne uudestaan huomenna tai ainaki heti alkuviikosta jos en huomenna ehdi. Tää ajokortti juttu on kyllä sen verran paljo tökkiny et mää kohta sanon että en halua koko hemmetin korttia ollenkaa! Inhoon sitä paikkaa johon mun pitää mennä aina tän asian kans. Siellä on aina hemmetin pitkä jono ja ne rouvat siellä on tosi tympeitä. Ei yhtää ystävällisiä asiakaspalvelu ihmisiä. En oo kyllä ainut joka inhoo tätä paikkaa. Saa nähä et miten sitte tökkii ku mun pitäs saada uus kortti. Sain nimittäin nyt sellasen kortin joka on pystypäin eli toisin päin ku meillä suomessa. Mun pitäs sitte saada uus kortti, joka on vaaka suunnassa, ku täytän 21 eli oon täysi-ikäinen täällä. Täällä on kätevästi lajiteltu alaikäset ja täysi-ikäiset tuolla kortilla. Sitä on ainaki huomattavasti vaikeempi väärentää ku suomessa. Suomessa sun nyt ei periaattessa tarttis yrittää ku vaihtaa sun syntymävuotta, mut täällä pitäs saada käännettyä koko kortti toisin päin. Menee aika vaikeeksi.

Tiistaina leivottiin tytön kanssa kana-ananaspiirakkaa. Tätä tein suomessaki monesti ja mun mielestä se on maailman parasta kanapiirakkaa. Tosin täällä aineet oli vähän erit, joten siitä ei tullu niin hyvää. Perheen äiti toivo, että tekisin sitä ku hän seuras mun suomessa olon aikana mun blogia. Illalla kävin tapaamassa suomalaista au pairia ja eri järjestön kautta olevaa saksalaista au pairia downtownissa. Sen jälkeen menin sitte amerikkalaisen tytön kans illalliselle. Tosin kello oli 9.15 pm ku me oltiin sovittu illallis treffit et aika myöhään. Söin salaatin, niin pysty nukkumaanki.

Keskiviikkona oli sitte mun vuoro sairastua. Tiistaina jo tuntu vähän kipeeltä olo, mutta kunnolla sairastuin vasta keskiviikkona. Viime viikolla täällä oli pojat kipeenä ja tällä viikolla sitte tytöt eli myös hosttyttö oli kipee. Ihan vaan flunssaa ilman kuumetta et ei nyt mitää kovin kummosta mut kuitenki. Vähän kurja olo on sitte muutamana päivänä tällä viikolla ollu. Ekan kerran nyt tosiaan vasta täällä sairastuin, et ehkä tuo sai jo tullaki. Nyt tuntuu et voi olla jo voiton puolella. Ei tää pojillakaa kovin kauaa kestäny. Harmillista vaan oli ku meillä jäi tytön kanssa perjantaina uimakoulu väliin ja ei päästy uimaan ihan muuten vaan ku oltiin kipeenä. No, ehkä ens viikolla sitte. Lupasinki viedä häntä uimaan jos vaan ollaan molemmat kunnossa.

Keskiviikkona vaikka olinki kipee, niin mentiin tytön kanssa kattomaan eläimiä. Täällä on tässä ihan vieressä, käytännössä kävelymatkan päässä, sellanen farmi jossa on kaikenlaisia eläimiä. Löytyy kanoja, sikoja, lehmiä, hevosia, laamoja, ankkoja, lampaita, vuohia jne. Maksettiin tosin 9,50 taalaa, jotta päästiin niitä kattomaan ja kotona suomessa voin kattoo niitä (en nyt kyllä ihan noita kaikkia) ilmatteeksi niin paljon ku huvittaa. No, tyttö tykkäs kovasti ja sillä oli tosi kivaa. Tulee varmaan toisteki käytyä. Keskiviikkona kävin myös spinningissä. Uskaltaa urheilla ku en oo ollu kuumessa ja henki kulkee. :) Mun spinningin jälkeen meillä oli au pair tapaaminen. Sinne tuli tosi paljon väkee ja sit me jotka oltiin siellä Sleeping Bearilla saatiin stipendit hienosta suorituksesta ku kiivettiin ylös se "pieni" mäki.

Koulussa mun parina on monesti istunu yks irakilainen mies. Se on jotai 30 vuotias. Torstaina se sit halus et autan sitä kotiläksyissä ja jäin sen kans juttelee tunnin jälkeen. Sain selville et se on täällä töissä irakin armeijalle. Tosi mielenkiintosta. :) Mukava tyyppi se kuitenki on et mielelläni sen kans juttelen ja autan sitä jos se tarvii apua. Illalla kävin salilla ja juoksin sitte lopuksi sen mailin siellä ja oli tosi kivaa. :)

Perjantaina aamusta ajoin Pinckneyhyn tän perheen entisen au pairin luo. Sillä on siellä talo miehesä kans. Jonkun puolen tunnin matkan päässä et ei kaukana. Kävin katsastaa niitten talon ja sitte käytiin ostaa mulle uusia alusvaatteita. Hän on tosi hyvässä alusvaateliikkeessä töissä ja saa sieltä 30 prossaa alennusta, joten tottakai se pitää hyödyntää. Nyt on sitte alusvaate varastoa sen verran et ei tarvihe vähään aikaan täydentää sitä. Uimakoulu jäi tytön kanssa tosiaan väliin. Poikien kans mentiin kuitenki taekwondoohon ja tytön kanssa katsottiin. Sitä on kyllä tosi kiva katsoa ja tykkään siitä niitten opettajasta. En kyllä ite halua sitä kokeilla, mut katsoa voin. Kun selvisin kotiin harrastus reissulta lähin melkeen suoraa dowtowniin ajamaan takasi ja mentiin syömään neljästään. Eli minä, uusi suomalainen au pairi, saksalainen au pairi ja sit tää edellinen suomalainen au pairi. Sit sama porukka mentiin lauantaina leffaan. Käytiin katto uus komedia joka on vasta perjantaina tullu valkokankaille. My best friend's girl. Oli hyvä, kannattaa kattoo sitte joskus ku saatte sen sinne asti. :)

Perjantaina syönti reissun jälkeen ajoin kotiin mut lähdin taas melkeen suoraa uudestaan ku menin jälleen kerran amerikkalaisiin bileisiin. Tällä kertaa bileet ei vaan ollu kovin häävit ja lähettiin jo 2 aikaan kotiin. Törmäsin uuteen juomapeliin, joka vaikutti tosi kivalta mut mää vaan tuun olemaan siinä aika huono. Siinä nimittäin piti välillä sanoo jotai vaikka amerikkalaisen jalkapallon joukkueita tai baseball joukkueita. Sit jos ei tiedä mitää, niin pitää juoda. Joo, meikä melkeen tietäski noita. Tai sitte jos se tulis mun kohalle keksiä jotai et mitä kaikkien pitää sanoo, niin enhän mää keksis ainuttakaa joka ois reilu näitä muita kohtaan. Onhan mulla kyllä aikaa oppia et ehkä oon sitte hyvä siinä pelissä ku tuun suomeen takasi.

Lauantaina ennen leffaa lähin salille. Olin vähän aikaa hostäitin kans yhdessä siellä ku hän vei poikia uimakouluun. Lauantaina alku illasta käytiin koko perhe illallisella hostäitin veljen luona. Tosi hyvä tarjoilu oli, että kiitos vaan kovasti. :) Tuli maha täyteen. Sen jälkeen tein läksyjä ja sitte lähin suomalaisen au pairin kans baariin ku oli hänen viimenen viikonloppu täällä. Aluksi vaikutti ettei oikein tuu menoa mut sitte löydettiinki kivoja tyyppejä joitten kans jutella. Miehiä tosin kaikki, mut kuitenki. Saatiin ainaki paljon uusia tuttavuuksia ja huomiota sillä ku on kaks blondia liikkeellä. Tosin kaikki nyt kyllä tietää et tää toinen suomalainen ei tuu enää olemaan täällä liikkeellä et ne meinas sit tulla mulle juttelee ku näkevät mut täällä.

Sunnuntaina täällä meni nuorin poika kaverin synttäreille. Synttärit järjestettiin sellasessa paikassa jota tää perhe sanoo lasten las vegakseksi. Eli siellä on ihan älyttömästi erilaisia pelejä ja sitte ku näitä pelaa ja niissä menestyy, niin sitte saa jotai tickettejä joilla voi sitte ostaa jotai leluja. Ihan hullu meno! Kaikki pelaa ihan tohkeissaan niitä pelejä ja yrittää saada mahdollisimman paljon lippuja. Meidänki poijalla ihan kädet tärisi ku käytiin se hakee pois. Eli niin tohkeissaan siellä. :) Kätevä systeemi siellä oli se, että kaikki jotka tuli samassa porukassa sai saman numeroisen leiman käteen eli kukaan ei voi yrittää viedä sun lasta ulos sieltä ku sillä ei oo saman numeroista leimaa. Ja sit tää leima vaan näkyy tietyssä valossa eli ei voi yrittää väärentää. Tosi kätevä ku se paikka on kyllä semmonen sekamelska, et siellä helposti saattas oma lapsi lähtä jonkun toisen mukaan. Sinä aikana ku poika oli synttäreillä, niin menin hostäitin kans ostaa mulle jääkiekko kamppeita. Mullahan tosiaan alkaa se jääkiekko kahen viikon päästä. Osa varusteista on vielä suomessa mut ne on tulossa tänne ku hostäiti lähtee suomessa käymään. Nyt oon saanu ostettua ne joita en suomesta tänne halua. Illallisella kävin muitten au pairin kans ravintolassa. Mentiin suomalaisen au pairin lempipaikkaan.

Pari sanaa ens viikosta. Eli perjantai iltana hostäiti lähtee pariksi päiväksi suomeen ja jäädään hostisän kans kahdestaan eli todennäköisesti tullaan tarvimaan mun kokkaus taitoja. :) Torstaina oon menossa lentokentälle viemään suomalaisen au pairin, jotta hän pääsee kotiin. Hyvin todennäköisesti saan uuden autoni ens viikolla. Vielä ei oo kyllä mitää kuulunu et sen sais, mut hostäiti vähän enteili sellasta.

Säästä vois sen verran sanoo et tällä viikolla on ollu aika viilee. Ihan selvästi syksy on tullu. Jotai 20 astetta ja alleki jopa. Keskiviikkona ja lauantaina tosin oli lämmin. Jotai 25 astetta. Välillä mahtuu joukkoon aina lämpimiä päiviä.

2 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Oi kun olet taas päivitellyt ihanan paljon! Piti pitää pieni lukumaratoni että pääs taas ajan tasalle :) Hyvin näyttää sulla pyyhkivän siellä!

Armi87 kirjoitti...

Joo, hyvin pyyhkii, ei ongelmia. :) Sullaki näyttää menevän ihan hyvin pienestä koti ikävästä huolimatta.