sunnuntai 28. joulukuuta 2008

Merry Christmas!

Tämän viikon säätila on kyllä taas ollu mitä kummallisin. Viime viikollahan saimme perjantaina lunta taivaan täydeltä ja sitä sitte oliki joka paikka täynnä ja saatiin vielä lisää vähän joka päivä paitsi jouluaaton jälkeen ku ruettiin saamaan vettä taivaalta ja lämpöasteita. Sunnuntaihin mennessä oliki sitte hävinny käytännössä kaikki lumet ja lauantainaki oli melkeen 15 astetta lämmintä. Et näin meillä, ilman lunta mennään tällä hetkellä.

Maanantai aamuna olin töissä jonkun vajaa tunnin ku hostäiti kävi asioilla ja sen jälkeen käytiin salilla kuten nyt yleensäkin oon normaalisti käynyt. Yhdeksi piti tulla kotiin ku hostäiti oli lasten kanssa yhden suomalaisen synttäreillä ja meille tuli yhdeltä verhojen asentajat tonne meidän ruokasaliin, niin piti sitte olla ovi avaamassa. Ja sit saatiin vielä näiden edellinen au pairi meille kylään hoitamaan joulupukin asioita. Tosi makee kyllä tuli tuosta meidän ruokasalista ku siellä on hienot verhot, jotka on suunnittelija tehnyt ja sitte sellanen tosi makee kristallilamppu, joka on pallon muotoinen. Nyt sitä huonetta kyllä kehtaa esitellä kaikille. Iltapäivällä mentiin kattoo twilight ja oli kyllä hyvä ja todella helppo sanasto. Etukäteen aateltiin ettei se välttämättä oo hyvä ja ei välttämättä ymmärretä kaikkee jos siinä on jotai vanhanaikaista vampyyri sanastoa, mutta eipäs ollutkaan. Tosi hyvä oli leffa, et yllätyttiin molemmat suuresti. Suosittelen lämpimästä sen katsomista ku saatte sen suomeen jossai välissä. Illaksi oltiin sovittu et toinen suomalainen au pairi ja yks saksalainen tulisivat meille ku joka paikka oli todella täynnä ihmisiä tekemässä jouluostoksia, joten ei huvittanu lähtä mihkää ryysikseen. Saksalainen laitto kuitenki viestiä ettei uskalla lähteä ajamaan meille ku oli niin huono ilma. Tää on eka kerta hänelle ku hän ajaa lumessa ja jäässä, joten varmaan vähemmästäki pelottaa. Muaki meinaa kuitenki välillä hirvittää ku kesärenkailla luistellaan tuolla peili jäällä ja kauheessa lumihangessa. Tää suomalainen kutenki tuli meille, tai siis mehän sitä kuskattiin ku niillä ei oo autoa. Oltiin meillä joitaki tunteja ja juteltiin kaikkee. Leffan jälkeen ku lähdettiin hakee tätä suomalaista meille, niin kaks kertaa sama ääliö nainen oli ajaa mun perään. Tien päällä oli sen verran liukasta ja paljon väkee liikkeellä. Jonotettiin liikennevaloissa ja kaks kertaa ku liikuttiin vähäsen eteenpäin ja sit pysähdyttiin, niin meinasin saada sen päälleni. Kummallaki kerralla se joutu ajaa ulos siitä kaistalta, jotta ei ois tullu mun päälle. Ja se hiton ääliö vielä puhu puhelimessa. Se oli hyvin pelottavaa ja olin hyvin vihainen sille naiselle.

Tiistaina olin jonkun 5 tuntia töissä ku hostäiti kävi tekemässä jouluostokset loppuun. Lasten kanssa vaan oltiin kotosalla ja katsottiin joululeffaa. Sinne ihmisryysikseen ei paljoa huvittanu lähtä lasten kanssa, joten parempi olla vaan kotona. Tiistaina meillä oli taas tosi huono keli tien päällä, mutta lähdettiin kuitenki illalla uhkaamaan keliä ja ajettiin puolalaisen au pairin luokse. Hänen piti olla ilta töissä ja halusin antaa joululahjani ennen joulua, joten ei auttanu muu ku ajaa hänen luokseen. Samalla käytiin myös suorittamassa joulupukin tuloon liittyviä asioita. Käytiin nimittiäin hakee toisen suomalaisen au pairin luota joulupukin puku. Meille tuli sama pukki, mut se tuli enste meille, joten tarvittiin sieltä se puku sitte. Kotiin tullessa matka kestiki hieman kauemmin, sillä tien päällä oli keli vaan pahentunut. Motarilla uskalsi ajaa hyvällä tuurilla 40 mailia tunnissa ja sit siellä lähti rekat menemään ohi. Se oli hyvin pelottavaa.

Keskiviikkona oliki sitte jouluaatto. Me vietettiin ihan suomalainen joulu, joten vietimme sitä jouluaattona. Hostisä oli puoli päivää töissä, sillä täällä jouluaatto ei ole mitään. Kaupatki oli jouluaattona auki johonki 9 asti illalla. Täällä kaikki vaan odotti joulupäivää. Eikä täällä tunneta tapaninpäivääkää, ku sillon oli jo kaikki pankit, postit ja kaupat auki ihan normaalisti, joten täällä tulee vaan yks ylimääränen vapaapäivä joulusta. Eli täällä tuskin odotetaan joulua sen takia, että sitte saa pidemmän vapaan töistä. Neljän aikaan meille saapu suomea puhuva pukki. Pukin visiitti oli hyvin pikainen ku tää sama henkilö tuli meille sitte jouluillalliselle, joten ei voinut liian pitkään viipyä jottei lapsille jäisi ääni liikaa mieleen. Lapset oli onnellisia ku saivat lahjoja. Tyttö sai mm. erilaisia soittimia, vaatteita ja setin josta voi tehdä koruja. Pojat saivat lisäosan niiden lempipeliin eli Wiihin ja sit tietenki kaikkee muutaki. Mää sain perheeltä kaks leivontakirjaa (niitä ei mulla ookaa ku jo yks tuhat kappaletta:)). Toinen kirja oli tosi makee. Siinä oli neuvottu kaikkia koristeita, joita voit tehdä marsipaanista tai täällä fondantista kakun päälle. Sit sain pari vaatekappaletta. Poikaystävältä sain hienon leijonan kellon! :) Edellisen rannekellon olin saanut rippilahjaksi äidin puolen suvulta, joten ihan kiva, et sain nyt uuden niin voin välillä vaihtaa sitä. Vaikka ei se mun edellinen kello rikki ollu menny, mut saapahan välillä vaihtaa kelloa. Sit poikaystävän vanhemmilta sain sellasen pienen enkelikoristeen ja omilta vanhemmilta suomalaisen joululevyn (just kirottiinki poikaystäväni kanssa aattona ku ei etes kuulu suomalaisia joululauluja), enkelikoristeen ja yhden leivontakirjan, joka mulla ikävä kyllä oli jo valmiiksi. Sanoin mun poikaystävälle et ajatteleekohan siellä suomessa väki et mää oon täällä jotenki vaarassa ku sain enkelin poikaystävän vanhemmilta ja omilta vanhemmilta. :) No, molemmat on nyt sitte laitettu esille. Poikaystäväni kanssa yhteiseksi lahjaksi saatiin liput Vegasin johonki esitykseen. Se on kuulemma paras Vegasin show mikä siellä on menossa ja se on tosi makee. Hostisä on nähny sen ja se tietää kyllä mistä puhuu, mut sitä on kuulemma hankala selittää et mitä se on, ennen ku sen on ennen nähny, mut kai jotai sirkustemppuja siellä pitäs olla tai ainaki jotai sen tyylisiä. Tiistaina sitte näkee ku se esitys on tiistai iltana. Jouluillallinen syötiin joskus kuuden maissa ja tarjolla oli kaikkee suomalaista; porkkana-, lanttu- ja perunalaatikkoa, rosollia ja kinkkua. Jälkkäriksi söytiin mun tekemiä joulutorttuja joita tein vielä aattona lisää. Oli hyvät jouluruuat ja tuli maha täyteen.

Torstaina oltiin vaan päivä kotona. Hostperhe teki lähtöä suomeen, sillä heillä lähti illalla kone Detroitista. Mää kävin heittämässä ne kentälle ja lähtiessä sain halit ja pusut kaikilta lapsilta. Se oli kyllä söpöä. :) 7.1. saan sitten perheeni takaisin. Tai siis hostäiti tulee lasten kanssa. Hostisä jää vielä sinne työpalavereihin ja tulee sitte 11.1. kotiin.

Perjantaina lähdettiin heti aamusta shoppailemaan ku täällä alko hirveet alennusmyynnit heti tapaninpäivän aamuna. Tai siis eihän nää tunne tapaninpäivää, mut kuitenki. Eka mentiin ostoskeskukseen ja jouduttiin motarilla tosi pahaan ruhkaan. Se liikenne ihan seiso ja oli todella liukasta. Ulkona sato vettä, mutta silti oli pakkasta eli hetihän se vesi sitte jääty siihen tiehen. Ruuhka kuitenki vapautu ja epäilin että se johtu kolarista. Näytti vähän siltä et siellä ois sattunu kolari. Sain ostettua tosi paljon kivoja uusia vaatteita. Oon huono shoppailemaan vaatteita ja on jo vähän ruennu tympäsee ku aina pidän samoja vaatteita päällä, mulla nyt ei kuitenkaa hirveesti täällä oo ollu vaatteita. Nyt oli sitte kiva ku sain vielä halvalla uusia vaatteita. Nyt ei sitte tarvikaa shoppailla pitkään aikaan. Illalla mentiin puolalaisen kanssa downtowniin ja käytiin pelaamassa biljardia. Sieltä suoraa mentiin mun jääkiekkoon. Tällä kertaa meidän joukkueessa oli vaan kolme oikeeta meikäläistä. Kaikki muut yli ylimääräsiä. Pelattiin tasan 2-2 punasia vastaan ja mää sain aikaan ensimmäisen jäähyniki meidän peleissä. Sain sen korkeesta mailasta ja en edes huomannu et oli korkee maila. Pelin jälkeen suoraa kotiin ja nukkumaan, sillä tällä kertaa meillä oli kaikista myöhäisin peli eli se loppu 12 aikaan.

Lauantaina käytiin vielä muutamassa kaupassa ku tarvittiin vielä jotai kamaa Vegasia varten. Ja sit käytiin michigan kaupassa. Täällä on nimittäin toi meidän michigan kauppa lopettamassa liiketoimintansa ku se on menettäny oikeudet käyttää michigan brändiä. Siellä on ollu alennusmyynnit menossa ja aika kauan ku ne haluaa päästä eroon siitä kamasta siellä. Nyt siellä oli alennukset 90 prossaa ja ostin sitte t-paitoja. Tosin kaikki jäljellä olevat koot oli XL tai sitä isompia, joten sit niistä sai sellasia hengailupaitoja. Yks t-paita oli peräti 80 senttiä. Ei kovin kallista. Kauppojen jälkeen tultiin kotiin ja tehtiin ruokaa. Sit lähdettiin puolalaisen kanssa nectoon. Mää olin kuskina, niin ei tarvinnu järkätä mitää kyydityksiä.

Sunnuntaina käytiin ajelemassa ja kattelemassa et missä mun koulu sijaitsee ja sitä rataa. Oli kiva auringonpaiste, joten katseltiin sitte päiväsaikaan paikkoja. Huomenna meillä lähteeki sitte kone Vegasiin aamulla puol 7 aikaan, joten huomenna on aikanen herätys. Meille on tilattu taksin tyylinen autokyyti kentälle joka tulee hakemaan 4:20. Tommoseen aikaan en kehannu pyytää ketää kaveria viemään kentälle. Mun puolalainen kaveri tulee kuitenki sit hakemaan meidän kentältä perjantaina et se järjesty kivasti. Mut vois mennä pakkaamaan et selviääkii huomenna sinne Vegasiin. Ei olla vielä etes alotettu ja kello jo kuitenki on 7 illalla.

Hyvää uutta vuotta suomeen ja palataan tänne blogimaailmaan sitte ens vuoden puolella! Tutuille muuten tiedoksi et aikaero Vegasin ja suomen välillä on 10 tuntia et jos haluatte uuden vuoden viestiä laittaa. Me olemme siis Vegasissa 10 tuntia suomea jäljessä.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvät Uudet vuodet sinnekkin.Aikomuksena on just mennä katteleen tota twilight leffaa vuoden vaihteessa :)

Vaahtera kirjoitti...

Moikka, kiva kuulla näitä sun kuulumisia, mää aina innolla oottelen uusia kirjoituksia :D

Taisin aiemmin mainita kiinnostuksestani lähteä myös au pairiksi ja ensi kesä oli suunnitelmissa :) hui, kun se alkaa lähestyä niin päätin aloittaa toimimaan vähän enemmän tän asian suhteen, vaikka olenkin paljon jo ottanut asioista selvää...

Tahtoisitko hieman neuvoa mua ja kertoa mitä kautta itse lähdit maailmalle ja kaikkia vinkkejä otetaan vastaan ilolla! voit vaikka mailailla vaahteran@gmail.com

Aurinkoa sinnekkin päin!