maanantai 20. huhtikuuta 2009

Florida!

Nyt on sitte kotiuduttu Floridasta ja päästy jo vähän palautuu normaaliin arkeenki. Päällimmäisenä mulla nyt on tällä hetkellä tosta reissusta mun palaminen, sillä kärsin siitä vieläki. Poltin itteni keskiviikkona todella pahasti ja sit oliki aika tuskasta loppuaika siellä eikä lentomatkakaa ollu mikää maailman mukavin. Kaikista pahiten palo jalat ja etenki takareidet, joten istuminen oli oikein kivaa. Nyt on onneksi ruennu jo iho kesii, et kyllä tää tästä menee ohi. Takareidet on vieläki kipeet, mutta näin maanantai aamuna sain ekaa kertaa farkut jalkaan. :) Siihen suoritukseen voin olla ihan tyytyväinen. Ja onneksi paloin loppumatkasta, niin ei menny sit ihan koko reissu pilalla sen takia ku paloin kuitenki niin pahasti, et olotila oli aika hirvee. Oma vikahan se oli, et minkäs teet. Käytin aurinkorasvaa 45 eikä auttanu mut onhan siellä se aurinko paljo voimakkaampi ja sit ku mää nyt olin talven jäljiltä ihan valkonen. Samana päivänä ku paloin, niin sain tosi inhottavan yskän, et oon päättäny et mulla on aurinkoyskä. :D En kyllä tiedä et onko sellasta olemassa mut saa nyt luvan olla. Ihan siitä vaan tää johtuu kuitenki.

Matkaanhan me siis lähdettiin pitkänäperjantaina. Kone lähti joskus puolen päivän aikaan Detroitin kentältä ja mentiin yhdellä vaihdolla. Orlandoon ku laskeuduttiin, nin sit lähdettiin hakee vuokra-autoa ja ajaa talolle. Meille oli vuokrattu talo sieltä joka oli kyllä tosi mukava. Tosi hyvällä paikalla Disney Worldiin nähden ja sit meillä oli oma uima-allas ja poreallas ja sit tosi kivasti tilaa kyllä kaikille. Et majotuksen suhteen ei kyllä ollu valittamista. Talolle saavuttiin ihan illalla ja sit lähdin hostäitin kanssa ruokakauppaan ku siellä nyt oli kaikki kaapit ihan tyhjänä. Hostisälle jäi lapset ja hän sano, että oli meinannu lapset rueta kipee seiniä myöten ku niillä oli kaikilla niin kova nälkä ja kävivät vuorotellen aukoo jääkaappia ja aina siellä oli vaan valo. Kirjaimellisesti vaan valo. Onneksi kuitenki selvittiin kaupasta kohtuu nopeesti. Myöhemmin illalla saatiin vieraiksi pääsiäisen ajaksi hostäitin paras kaveri poikansa kanssa. Aamu yöllä saapuivat perheen äitin veli vaimonsa ja poikansa kanssa, joten ihan kiva porukka oli koolla.

Lauantai aamuna mentiin aamupalalle Mikki Hiiren kanssa ja tyttö pukeutu Minni Hiireksi sinne ku hänellä oli se puku edellisiltä Floridan reissuilta. Aamupala oli kyllä tosi hyvä. Ainaki sai jokainen syödä niin paljon ku jakso. Aamupalalta mentiin Disneyn puistoon. Mentiin Magic Kingdomiin. Siellä nähtiin Prinsessa linna ja Disneyn hahmoja. Sit kaikenlaisia huvipuistolaitteita vaikka kuinka paljon. Käytiinki joissaki laitteissa mut mentiin sellasiin helpompiin et kaikki lapset pääsi mukaan, joten määki uskalsin. :D En nimittäin tykkää yhtää huvipuistolaitteista. Viimeseksi mentiin yhteen vesilaitteeseen ja kyllä kastuttiin. Mää istuin vanhimmaisen pojan kanssa siinä laitteessa ja mun piti puristaa sitä niin kovasti ku vaan jaksoin ku sitä pelotti niin kamalasti. Se heti huus et pidä kiinni, jos vähänkää löysäsin otetta. :D Kotiin tultiin vasta joskus myöhemmin illalla, et päivä menni Disneyn jutuissa.

Sunnuntaina käytiin aamulla meidän asuinalueen uima-altaalla ja lähdettiin Sea Worldiin. Käytiin kattoo tappajavaleitten esitystä, delfiinien esitystä ja sit käytiin syömässä tappajavaleitten kanssa ja saatiinki hieno esitys niiltä oikein läheltä. Mää tykkäsin kyllä kovasti Sea Worldista. Tykkäsin siitä enemmän ku Disneystä vaikka siellä me ei oltu ku yks päivä ja Disneyssä neljä päivää. Ei Disneykää huono paikka ollu, mut tykkäsin vaan Sea Worldista enemmän. Tappajavalaitten esitys oli kyllä makee. Mentiin kattoo ne kaks kertaa. Myöhemmin illalla oli eri esitys ja mentiin sit istuu sinne eturiviin. Päivän esitykessä istuttiin takana ja nähtiin miten etupenkkiläiset kastu ku sitä vettä vähän tuli päälle. Sitä vettä ku tulee valaan pyrstön voimalla, niin sitä ei tuu ämpärillistä eikä kahta vaan amme kaupalla. Se siis oli yks osa sitä esitystä että se valas räiski vettä yleisön päälle. Siihen illan näytökseen ku mentiin sinne eteen, niin osa porukasta meni sitte istuu ylös tavaroitten kanssa ku sinne nyt ei voinu ottaa mitää mukaan ku ihan varmasti ois ollu litimärkä. No, sit ku sitä vettä rupes sieltä tulee päälle ku se teki hyppyjä ja räiskytti sitä pyrstöä, niin oltiinki vähän märkiä. Ja se vesi oli vaan 52 F et aika kylmää. Täytyy sanoo et en oo ikinä ollu noin märkä vaatteet päällä enkä oo ikinä saanu noin paljoa vettä niskaani. Oli kyllä mahtava kokemus. Tosin sen jälkeen ku mun oli pakko päästä vessaan, niin siitä ei meinannu tulla mitään ku mulla oli ihan litimärät farkkucaprit jalassa ja sit en meinannu saada niitä pois jalasta enkä jalkaan. Oli seki operaatio. :D Vaikka tykkäsin Sea Worldista tosi paljon, niin en tykänny kyllä siitä ku siellä oli yks jääkarhu lasin takana jota ihmiset päällisteli ja ei kyllä näyttäny yhtää onnelliselta. Kamalan pieni tila ja raukka ihan yksin päivät pitkät ja ihmiset päällistelee. Kävi kyllä sääliksi.

Maanantaina oltiin aamusta ihan kotosalla ku vieraat lähtivät sillon. Sitte loppuloma oltiinki ihan perheen kesken. Iltapäivällä mentiin sitte Disneyn Epcot puistoon. Siellä oli kaikenlaisia Disneyn avaruusjuttuja ja erilaisia laitteita. Menin isän ja poikien kanssa yhteen laitteeseen jossa tehtiin matka marssiin. Voi jestas se oli kamala. Musta ei tuu kyllä avaruusmatkaajaa ku oikeesti se on tuhat kertaa pahempaa. Sen jälkeen oli kyllä vähän ällöttävä olo, vaikka yleensä en sellasta ällöttävää oloa saa. Inhosin tuolla Disneyssä sitä ku niistä ei etukäteen tienny yhtään et millaseen laitteeseen on menossa ku ne monesti oli jonkun rakennuksen sisällä. Sit aina mulle nousi kauhee stressi siinä jonossa ku inhoon tommosia laitteita. No, yks laite oliki sitte aivan kamala. Olin kuolla siihen laitteeseen. Huusin minkä kerkesin ja puristin siitä keski tangosta niin paljon, että en meinannu pystyä päästää siitä irti ku piti lähtä pois. Ja silmät nyt oli tietenki kiinni ku ei pystyny kattoo. Hui! Olin todella järkyttyny sen laitteen jälkeen eikä tarvinnu mennä toista kertaa. 9 illalla siellä puistossa oli ilotulitus, jota jäätiin kattoo. Tosi makeet raketit ja siinä samassa oli tulta ja laservalojaki. Tyttö sai puistossa hienon keijumaalauksen sinä aikana ku odotti meitä muita pois laitteesta.

Tiistaina sato vettä ja oli ukkonen siihen asti kunnes piti lähtä liikenteeseen. Et tosi hyvä tuuri kyllä kävi sen suhteen. Muutenki sään suhteen meillä oli hyvä tuuri ku ei tarvinnu kastua kertaakaan. Aurinko paisto melkeen joka päivä kirkkaalta taivaalta ja lämmintä riitti. Pilvisinäkää päivinä ei ollu kyllä kylmä eikä satanu. Tiistai oli ainoa sadepäivä mut seki tosiaan lakkas ku piti lähtä liikenteeseen. Tiistai oli suuri päivä tytölle sillä hän pääsi pukeutumaan prinsessaksi ja pääsi prinsessa linnaan syömään. Just ennen sinne lähtöä mulle vaan iski ihan jumalaton mahakipu. Mietin vähän aikaa et jäänkö kotiin sairastaa vai lähdenkö riskillä mukaan. Päätin lähtee riskillä mukaan ku en nyt kuitenkaa voinu pahoin. Automatkasta sinne ja sit ku parkkeerattiin ja mentiin sellasella pikku bussilla sinne puistoon, en muista juuri mitään ku olin niin kipee mun mahan kanssa. Yritin sen kanssa vaan selvitä hengissä enkä ajatellu mitää muuta. Aika nopeesti se sitte helpotti ku pääsin sinne puistoon asti ja sit pystyin ihan hyvin olee loppupäivän siellä. Hostäiti meni tytön kanssa laittaa häntä prinsessaksi. Ammattilaiset laitto hänet lumikiksi ja oli kyllä kaunis. Sit oli ihana ku häntä tervehdettiin siellä puistossa, et hei prinsessa. :) Söpöä. Sinä aikana ku tyttö oli laitettavana kävin miesten kanssa parissa laitteessa. Illallinen prinsessalinnassa oli kyllä tosi kiva kokemus myös pojille. Se vaan pitää varata monta kuukautta etukäteen jos sinne haluaa, et kantsii olla ajoissa liikkeellä jos oot sinne menossa. :) Siellä alko sitte ilotulitukset 10 ja jäätiin kattoo niitä. Oli paljon hienommat ja makeemmat ku toisessa Disneyn puistossa, jotka nähtiin maanantai iltana. Mutta toisaalta ne meni musta vähän yli. Rupesin jo toivomaan et ne loppuu ku ne pommitta joka ilta samanlaiset ilotulitukset taivaalle ja kamala määrä savua ja saasteita luontoon. Vähän vähempiki kyllä riittäs.

Keskiviikkona sit oli tää päivä ku poltin itseni pahasti. Rasvasin kyllä mut ei auttanu. Oltiin päivä meidän omalla altaalla ja kävin välillä syömässä ja uima-altaassa. Illalla lähdettiin vasta ulos syömään. Mentiin Disneyn downtownin kalaravintolaan. Söin sen nimistä kalaa ku Mahi Mahi. Oli ihan hyvää. Perus mieto kala ku en nyt oo mikää hirvee kalan ystävä. Siellä ravintolassa mulla oli ihan älyttömän kylmä. Olin jäätyä siihen paikkaan ja iho punotti minkä kerkes. Sieltä tultiin kotiin ja hostäiti upotti muhun vähän after sunnia. Nukuttua sain onneksi ihan hyvin ku selkä ei ollu kipee, jalat vaan, niin pystyin sitte jotenki diilimään sen kanssa.

Torstaina mentiin Disneyn Hollywood Studiolle mut mulle se ei ollu mikää maailman paras elämys ku olin tosi kipee. Kävelin perässä niin lujaa ky pystyin ilman että mun tarvi kiduttaa itseäni ja sit en uskaltanu lähtä mihkää laitteiseen ku ne ois varmasti käyny kipeetä. Ja koska sää oli tosi aurinkoinen ja olin jo valmiiksi punanen, niin mulla oli täysvaatetus päällä. Koko pitkä hame ja pitkä paita ja kyllä oli kuuma. Jotenki selvisin sieltä puistosta hengissä ja sieltä ajettiin syömään yhteen ravintolaan, joka oli meidän kodin lähellä.

Perjantaina oli sitte lähtöpäivä. Talo piti luovuttaa 10 mennessä ja lento lähti vasta 4 aikaan, niin mentiin alueen uima-altaalle pariksi tunniksi. Mää nyt kökötin varjossa pitkissä housuissa. Sieltä ajettiin autovuokraamolle ja sit lentokentälle. Onneksi meillä ei takasin päin tullessa ollu vaihtoa, sillä muutenki oli jo tuskaa reilu 2 tunnin lento. Kotosalla olin joskus 7 jälkeen ja mulla ois ollu mun jääkiekkopeli mutta enhän mää nyt voinu lähteä sinne. En voinu etes kunnolla kävellä tai pitää housuja jalassa, niin miten oisin voinu pelata jääkiekkoa saatika laittaa ne varusteet päälle. Jouduin sit peruu jääkiekkopelin ja lähdin mun puolalaisen kaverin kotiin vaan istuu iltaa ja höpöttelee. En nyt ollu kavereita nähny yli viikkoon, niin rupes olee jo tarve. Reissu Flrodiaan oli kyllä tosi kiva ja onnistunut. Tykkäsin kovasti, vaikka mulla nyt oli vähän näitä mun vastoin käymisiä. :) Mut onneksi se olin minä eikä yks lapsista ku sitte se ois taas ollu paljon hankalempaa. Kiitos hostperheelle ku otitte mut mukaan. :)

Lauantaina soittelin kotiin ja olin yhteydessä muittenki tuttujen kanssa ja sit yritin opiskella. Meillä oli tosi nätti ilma ulkona, jotai 25 lämmintä mut enhän mää nyt voinu itteni tonne näyttää, joten olin sisällä koko päivän. Myöhemmin iltapäivällä uskaltauduin ulos ku lähdin tän perheen edellisen au pairin luo kylään. Hän laitto siellä mun hiukset ja meikit baaria varten valmiiksi. Sieltä ajoin suoraa mun puolalaiselle kavereille ja jäin sitte sinne yöksi. Sunnuntaina kävin heittää tän toisen suomalaisen au pairin kaverin kentälle ja sit tulin kotiin opiskelee lisää. Neljäksi mentiin mummille ja ukille ku juhlittiin ukin ja perheen äitin veljen synttäreitä. Sieltä jatkoin matkaa jääkiekkopeliin. Tällä kertaa kykenin pelaa ja oli kyllä kivaa päästä pitkästä aikaa liikkumaan. Aika pitkä tauko tuli liikunnasta ku siellä oli niin kuuma ettei ois kyenny lenkille ja sit se jäi ku paloin. Hävittiin 2-0, mutta toiset meinas että pelattiin hyvin ku toisessa joukkueessa oli 8 sellasta pelaajaa, jotka pelaa ihan kunnon joukkueessa eli niillä on harkat ja kaikki. Ja kyllä meillä mun mielestä hyvä peli oliki. Tässä vasta joukkueessa pelas yks amerikkalainen joka pelas sillon syksyllä mun kanssa samassa joukkueessa ja hän sano suunnittelevasa jotai grillijuhlia ku tulee hyvät ilmat, nii määkii pääsen sit mukaan ku kohta nyt lähden täältä pois. Sunnuntaina täällä rupes sataa vettä, mikä kyllä kelpas mulle ihan hyvin. :) Ja tuleepahan luonto lisää vihreäksi. Nurmikko vihertää jo kivasti ja puissaki on jo mukavat hiirenkorvat. Nyt ku se tän sateen jälkeen taas lämpiää, niin sit luonto puhkeaa. Tosi kiva. :)

Ei kommentteja: