maanantai 6. huhtikuuta 2009

Vähän lisää sairaana, isän kanssa oleilua ja NHL peli

Otsikossa taas tärkeimmät tapahtumat. Keskimmäinen oli maanantaina ja torstaina pois koulusta kun hän oli kipee. Torstaina pääsin onneksi omaan kouluun ku perheen isä pysty jäämään kotiin siks aikaa et kävin koulussa. Lauantai iltana vanhimmainen tuli kuumeeseen, mutta se näytti olevan vaan yhden illan kuume. Ainaki hän on nyt ollu ihan terve.

Mun isä on siis ollu täällä koko viikon kaverinsa kanssa. Maanantai iltana ne tuli meille syömään ja juttelivat mun hostvanhempien kanssa. Tiistaina ja keskiviikkona en nähny niitä ollenkaa ku ne lähti tonne seikkailee ja kävivät Kanadassa Niagaran putouksilla ja kaikkee. Torstaina ku ne kotiutu niin käytiin yhdessä syömässä. Perjantaina isä sitte oliki mun kanssa aikalailla koko päivän. Aamusta käytiin ajelulla ja näytin sille mun koulun, meidän salin ja muitaki paikkoja missä mää nyt käyn. Iltapäivällä ku saatiin tyttö koulusta, niin lähdettiin sitte sellaseen paikkaan, mihin hän halus mun isän viedä. Enkä ollut kovin yllättynyt paikka valinnasta, sillä mentiin meidän ostarin leikkipaikkaan. Hän aina haluaa sinne jos kysyy et mihin mennään. Sinne sit mentiin ja käytiin parissa kaupassa samalla ostamassa suomeen meneviä juttuja. Illalla mulla oli sitte jäkispeli, jota isä tuli kattoo. Hävittiin kyllä taas vaihteeksi, mutta kiva oli taas pelata. Mun pelin jälkeen isä lähti sen kaverin mukaan ja mää tulin kotiin kattoo leffaa hostvanhempien kanssa. Täytyy kyllä sanoa, että en oo varmaan ikinä nähny niin surullista leffaa ku katottiin se Marley and Me. Ihan kamalaa. En kyllä kato toista kertaa, vaikka ei se mitenkää huono ollu mutta ihan liian surullinen mulle.

Lauantaina sitte käytiin aamusta isän kanssa leivontatarvikekaupassa. Kävin hakee kamaa suomeen. Sieltä ajettiin kattoo tätä vauvaa, joka nyt on syntyny jo kaks viikkoo sitte. Mää nyt en ollu vielä nähny sitä vauvaa ku enste olin ite kipee ja sit ny täällä on ollu lapset kipeenä, niin en oo uskaltanu lähtä viemään tätä tautia sinne. Lauantaina kuitenki uskallettiin isän kanssa mennä sinne. Ja voi vitsi ku se oli pieni! Jotenki olin kuvitellu et se ois ollu isompi. Ja tosi kiltti lapsi. Ei kyllä turhia itke eikä kitise. Se oli kyllä todella söpö ja sulonen, mutta ei saanu vauvakuumetta mulle aikaan. Pidin sitä sylissä ja ihanahan se on, mutta ei vaan mulle tuntunu yhtää luonnolliselta pitää sitä sylissä. Ei sitte yhtää. En vaan oo vauva ihminen, niin minkäs sille teet. :D Sieltä ajeltiin kaupoille. Illalla isä lähti sen kaverin mukaan ja mää menin suomalaisen au pairin kanssa syömään. Sieltä ajoin kotiin ja lähdin mun puolalaisen kaverin kanssa ulos. Oli kyllä tosi kiva reissu, vaikka olinki ihan kuskin hommissa.

Sunnuntaina oli sitte vuorossa NHL peli. Mun ja isän mukaan lähti meksikolainen au pairi. Tää oli hänen eka kunnon jääkiekkopeli ja tietysti mun isän eka NHL peli. Detroit pelasi Minnesotaa vastaan ja siellähän nyt oli vaikka mitä suomalaisia. Detroitissa Filppula ja Minnesotassa Bäckström ja Mikko Koivu ainaki. Niemiki siellä pitäs olla mut ei nähty nimiä sinne ylös eikä muistettu sen numeroo ulkoa. Mää lähdin peliin mun suomenpelipaita päällä ku mulla nyt sellanen on ja suomalaisia oli jäälläki paljon. Pelissä oli kyllä tosi hyvä tunnelma ja Detroit voitti just viime sekunneilla 3-2. Ihan vikalla minuutilla tekivät voittomaalin. Hyvä peli kyllä oli, ei voi muuta sanoa. Jääkiekosta tuli mieleen, että oon täältä vaan netistä seurannu sm-liigaa ja kärpillähän menee hienosti. :) Yritin yks päivä kattoo et voinko netistä seurata sm-liigaa, niin se vaan sano, että et oo maassa, jossa oot sallittu katsomaan näitä ohjelmia. Prkl! Nyt on vaan aika kova paikka ku kärpät pelaa kullasta ja mää vaan joudun netistä kattoo tuloksia mutta en nää peliä. MM-kisatki tässä ois tulossa, et saa nähä onnistunko niitä näkee mistää. Täällä amerikassa ne ei nimittäin oo mikää juttu ku näillä on toi NHL. Ei ne juuri etes näytä niitä pelejä mistää. Sit pitää taas vaan yrittää tyytyä tuloksiin. Pelin jälkeen mentiin kaikki syömään.

Sunnuntai oli oikein jääkiekkopäivä ku mulla alko vielä oma jääkiekko sillon. Siis se joka nyt on joka sunnuntai iltan kesäkuulle asti. Menin sinne aika aikasi ku en tienny yhtää niistä systeemeistä mitää ku tää oli ihan eri hallillaki. Tuolla hallissa on kolme eri kenttää ja toisessa on vaan yks. Mun joukkueessa ei ollu yhtää joka ois pelannu mun kanssa tässä toisessa seurassa, mutta yks tuttu oli. Nimittäin poikien taekwondon kakkosopettaja on samassa joukkueessa mun kanssa. :D Se oli aika yllätys. Tuolla me pelataan kolme 15 minuutin erää, jossa aika juoksee koko ajan. Oli yllätys ku menin sinne kentälle, niin siellä oli katossa eri maan lippuja ja hitto suomen lippu oli yks! Oli hyvin järkyttynyt sillä yleensä suomen lippuja ei näy yhtää missää missä on kyllä kaikki ruotsin ja venäjän liput. Oli aika hieno. :D Ihan kiva oli pelata mutta mulla tuli vaan selkä yhtäkkiä tosi kipeeksi toisen erän aikana ja meinasin kuolla sen kanssa. Ku kävin kentällä, niin pärjäsin sen kanssa hyvin, mutta sitte ku ois pitäny vaihtopenkillä istua, niin ei tullu kyllä yhtää mitää. Sit oli sielläki pakko seista ja liikuttaa selkää. Ihmiset kattoo varmaan hulluksi ku se näytti ihan varmasti siltä että tanssin mun mailan kanssa. :D Mutta oli oikeesti pakko. Oisin muuten kuollu sen kanssa sinne. Ei vaan pystyny istumaan ja olemaan paikallaan. Ei oo kyllä pitkään aikaan ollu noin kipee. En kuitenkaa jättäny peliä kesken ku pystyin mää nyt pelaa, mutta en istumaan. Pelattiin tasan 1-1, että ihan hyvä suoritus. Varsinki ku puheitten perusteella siellä tuntu olevan paljon sellasia, jotka ei ollu pelannu moneen vuoteen ollenkaa.

Sit vähän niistä päivistä ku en nähny mun isää. Tiistaina siis kävin koulussa ihan normaalisti ja oli kyllä jälkeen jääny olo ku edellisenä torstaina olin sieltä pois ku nuorin oli kipee. En tajunnu kaikkea että mitä se opettaja selitti ja tunsin itseni aika ulkopuoliseksi, mutta eiköhän se siitä. Torstaina siellä oli jo vähän parempi fiilis. Tiistaina meillä oli illalla au pair tapaaminen ja menin sinne siinä toivossa et mun aluevalvojalla ois jotai kerrottavaa mun paluulennoista. Näin häntä nimittäin nopeesti salilla ku oli lasten kanssa siellä tiistaina. Mitää erikoista hän ei ollu kyllä saanut selville. Sain tietää että voin kyllä lentää Seatlesta kotiin, mutta ne ei voi luvata mulle että voin lentää joku muu päivä ku tiistai tai keskiviikko. Ongelmahan tässä on ollu se ku mun reissu loppuu lauantaina ja meidän au pair järjestö lennättää kotiin vain tiistaisin ja keskiviikkoisin enkä todellakaa halua olla yksin ihan oudossa paikassa montaa päivää. Tuun vähemmästki hulluksi ja varsinki sillon ku sitä vaan odottaa että pääsee kotiin lähtee 13 kuukauden jälkeen. Ne lupas yrittää mulle niitä lentoja aikasemmin mutta eivät voi luvata ennen ku näkee et mitä ne maksaa. Ja mun aluevalvoja lupas tehdä töitä et se löytäs mulle jotai au paireja sieltä päin, et sitte voisin niitä nähdä ku oon siellä. Tai hyvällä tuurilla siellä retkellä on au pairi mun järjestöstä ja sama tilannehan sielläki on noitten lentojen kanssa. Soitin kuitenki yks päivä mun suomalaiselle kaverille joka on nykissä au pairina ja hän jatkaa vuotta. Näillä näkymin nyt suunnitelma on se, että lennän lauantaina sinne ja sitte nykistä lennän kotiin 8/4/09. Eli heti elokuun eka tiistai. Viimestään sillon keskiviikkona näitten on pakko lennättää mut pois ku saan olla maassa vaan kuudenteen päivään asti. Sitte loppuu mun viisumi. Vielä on auki, että meenkö mun kaverille vai ei, mutta todennäköiseltä se kuitenki näyttää. Nään sitte hänet siellä ja hänen kodin ja pääsen häntä moikkaa. :) Mikäs sen kivempaa. Ja jos lennän Seatlesta kotiin niin joudun maksaa au pair järjestölle 300 taalaa ja jos lennän nykistä kotiin, niin ei tarvi maksaa mitää. Nää on velvollisia lennättää mut nykistä ilmatteeksi. Ja sit jos lennän omatoimisesti seatlesta nykkiin, niin ne lennot oli kans jotai 300, et sitte siinä säästäs sen asumisen siellä. No, pitää nyt vielä kattoo. Tän kuun loppuun asti on aikaa vastata järjestölle että mitä teen.

Siellä tapaamisessa näin uuden brasillialaisen au pairin joka oli tullu ihan pari päivää sitte. Hän oli ihan mukava mutta kielimuuri kyllä on. Enkku ei oo kovin vahva että se kyllä aluksi tuottaa vähän ongelmia keskustelun suhteen. Hänellä oli vaan kamala koti-ikävä, että saa nähdä miten käy. Sit sain myös tietää että meidän tanskalainen au pairi oli lähteny kotiin pari viikkoa sitte ku hänen isoisä oli kuollu ja hän koki, että hänen isoäiti tarvii häntä sinne. Surullista ku tommosen takia joutuu jättää vuoden kesken. Hän oli puolessa välissä vuotta suunnilleen menossa.

Keskiviikkona kävin aamulla yogassa. Oli ihan kivaa monen viikon jälkeen, mutta tehtiin tällä kertaa tosi paljon selän taaksepäin taivutus juttuja ja ne ei sovi mulle ollenkaa. En vaan voi tehdä niitä mun selän kanssa ku koskee niin pirusti. Siis en voi esim venyttää mun vatsalihaksia ku en voi taivuttaa mun selkää taaksepäin. Tein niitä sillee ku pystyin, mutta ei todellakaa kyllä ollu kovin mukavaa. Onneksi ei tehdä niitä joka kerta. :D Päivällä käytiin tytön kanssa kattoo uutta Michigan kauppaa ku se on avattu keskustaan reilu viikko sitte sen edellisen tilalle joka meni vuoden lopussa konkurssiin tai jotai. Olisin halunnu ostaa sellasen keltasin hupparin, jossa lukee kirjailtuna Michigan, mutta ei niillä ollu. Oon ettiny sellasta jo kauan. Näin sellasen siinä edellisessä Michigan kaupassa, mutta en mää nyt sillon sitä ajatellu ostaa ku en kuitenkaa ollu ihan heti lähdössä täältä. Niillä oli vaan väärän värisiä. Et pitää nyt kattoo mitä tässä keksii. Sellasen kuitenki kovasti haluaisin saada suomeen. Enkä halua sitä tekstiä painettuna ku sit se helpoisti kuluu pois ja siitä tulee ruman näkönen. Illalla menin spinningiin ja se oli kyllä tosi kivaa pitkästä aikaa. En siis taaskaan ollu siellä viikkoon ku missasin maanantain spinningin ku keskimmäinen oli kipee.

Torstaina kävin siis aamulla koulussa ja iltapäivällä oltiin kotosalla ku keskimmäinen oli kotona koulusta. Illalla menin mun tennikseen. Meillä alko ihan uus kausi. Tuolla noi kaudet on aina kuukauden. Tolle kurssille on mun lisäksi ilmottautunu yks ja se ei nyt ollu, niin sain sitte yksityisopetusta. :D Eipä siinä mitää, ei se mua haittaa ku saan yksityisopetusta kurssin hinnalla. Joskus meitä on siellä kurssilla ollu seitsemänki. Et sain kyllä nyt tosi paljon irti siitä mun tunnista. Sain sieltä myös esitteen jossa oli niitten kesän kurssit. Pitää rueta vähän miettii et miten rupee liikkumaan ja mitä tekee millonki ku koulu loppuu tän kuun lopussa, niin mulla on enemmän vapaa-aikaa ku lapset menee kuitenki kesäkuun puoleen väliin asti kouluun. Meidän salillaki alkaa uus jumppakausi ens kuun alussa, joten sinneki pitää valita uudet jumpat. Aattelin että jos sitä pilatesta menee hyvään aikaan, niin voisin sitä ottaa kerran viikossa. Käydä kokeilee, että toimiiko se paremmin hyvän opettajan kanssa. Jos tänne nyt sattus hyvä opettaja.

Pojilla alko tällä viikolla uus harrastus, jalkapallo. Niillä on harkat kerran viikossa ja peli joka lauantai. Pelaavat tietenki eri joukkueissa ku ovat eri ikäsiä, joten pelitki on ihan eri paikoissa ja eri aikaan, et siinä on mukavasti lauantaiksi ohjelmaa. Keskimmäisellä on harkat keskiviikkona tuossa niitten koululla ja mää vien hänet sinne. Vanhimmaisella on torstaina ja ne ei koske mua mitenkää ku ne on sen verran myöhään. Molemmat pojat oli tosi innoissaan. Tietääkseni tätä on ens kuun loppuun, et sen pari kuukautta. Ei nyt ainakaa enää sitte ku koulut loppuu. Pitää joku lauantai varata omasta kalenterista sen verran aikaa et meen kattoo niitten pelit. Kyllä mää nyt yhdet pelit ainaki haluan käydä kattomassa. Toi aika vaan meinaa olla vähän ongelma.

Mummi ja ukki tuli lauantaina suomesta ja näinki heitä vähän aikaa meillä kotona sunnuntaina ku tulivat meille syömään. Ne on suunnitellu ottavansa viikoksi kaikki meidän lapset ja sitte perheen äitin veljen pojan mökille heti ku näillä loppuu koulut. Ukki kävi kysyy, et lähdenkö mukaan ku se on helpompaa jos määkii oon mukana. Lupasin lähtä ku vaan ilmottavat mulle ajoissa tarkalleen, että millon, niin osaan sitte sen varata, niin että en tuppaa itteeni mihinkää muualle. Ihan kiva vaan jos nyt menevät tuolloin, niin pääsen vielä käymään mökillä ennen ku lähden suomeen. Tykkään kyllä mennä sinne. Sitte yhden saksalaisen au pairin kanssa on ollu puhetta että jos mentäs Torontoon yks viikonloppu toukokuulla. Hän ei oo käyny siellä ja mää nyt oon käyny, mutta haluan kyllä ehdottomasti uudestaan jos vaan pääsen. Ja se on varmasti tosi kiva paikka keväällä ku on lämmintä. Se oli muutenki niin nätti kaupunki. Oli puhe suunnitella sitä reissua sit ku mää kotiudun Floridasta ku hänen äiti on tällä hetkellä täällä. Määhän lähden sinne Floridaan perjantaina perheen kanssa viikoksi. Tosi kivaa, mutta vähän oon huolissani ku joudun olee pois mun koulusta, et miten sitte pärjään loppukokeessa mutta sen näkee sitte. Toivottavasti pääsen kurssin läpi. Sain nimittäin jos tiistaina au pair tapaamisessa todistuksen au pair järjestöltä, että oon suorittanu vaadittavan määrän kursseja. Aluevalvoja sano, että aatteli antaa sen mulle jo nyt ku oon kuitenki niin lähellä loppua ja se on ihan varma, että tuun pääsee sen kurssin läpi. Olin tosi yllättyny ku sain sen. Oon nähny ku kaikki muut on saanu niitä aikasemmin, mutta en todellakaa odottanu että saan ite sen jo nyt. Siitä tuli ihan sellanen fiilis, et kotiin kai täältä sit pian ollaan menossa ku sain jo todistuksen että oon suorittanu mun koulun. :D

Säästä nyt vois sanoo sen verran, että on kyllä ollu tosi tuulista. Hemmetti ku yksiki päivä oli niin kova tuuli, että hyväkö pysy pystyssä pihalla. :D Sit sunnuntaina rupeski tulee vettä taivaan täydeltä ja yön myöten se muuttu rännäksi, joten uus viikko alko sillä että lasten koulut oli peruttu ku meille tuli sen verran räntää et maa oli valkonen. Ihmettelin kyllä aamulla, että miksi ihmeessä ku ei sitä lunta nyt niin paljoa ollu. Toivottavasti ei oo kovin pitkä aikaista, sillä mun talvivaatteet lähtee huomenna suomeen mun isän mukana. :)

Ei kommentteja: