torstai 7. elokuuta 2008

Alkuviikon kuulumiset

Viimeksi unohin kirjottaa siitä, et söin viime perjantaina ekan kerran sushia! En tosin syönyt mitään eksoottista raakaa kalaa ja sun muuta. On niitä olemassa vähän vähemmänki eksoottisia. Toisessa oli katkarapuja ja avokadoa ja toisessa rapuja. Rapu versio oli mun mielestä parempi.

Sunnuntaina lähdettiin käymään hostäitin ja hänen vanhempien kans Ikeassa. Oli mun eka reissu Ikeaan ja mahtava kauppa oli. Se on tosi kiva ku sinne on sisustettu valmiiksi erilaisia huoneita. Ostettiin sieltä kaikkee niitten Kanadan mökille, jonne tosiaan ollaan menossa nyt viikonlopuksi. Munki viisumi tuli keskiviikkona au pair järjestön pääkonttorilta, joten pääsen takaisin maahan mökki reissun jälkeen.

Maanantaina oltiin lasten kans altaalla, sillä niillä oli se uimakoulu. Tällä kertaa ei tosin voitu jäädä uimakoulun jälkeen sinne, sillä pojilla alko joku pokemon päivä yhdessä kirjastossa. Sinne siis. Päästiin perille, niin katsoin vähän aikaa sitä touhua, et tää on aivan älytöntä. Siellä oli ihan älyttömästi ihmisiä ja kaikki oli tullu pelaamaan DC:llä pokemonia. No, jäätiin sit tytön kans oottelee et pojat pääsis pelaa. Joku tunti kerettiin olla, niin vanhin poika totes et se haluaa kotiin, koska sen DC:llä ei voinu pelata siellä. En ymmärtäny yhtää että miks, ku en ymmärrä noista laitteista mitää. Lähdettiin sit kotiin ja vanhimmalla pojalla oli tosi paha mieli. Se oli odottanu toukokuusta asti, et se pääsee tonne ja sit ku se päivä koittaa niin se ei voikaa pelata siellä. Ihan ymmärrettävää et sillä oli paha mieli. Yritin sitte kovasti saada sitä vielä loppupäiväksi yhteistyöhön meidän kans. Mentiin sitte toisen suomalaisen au pairin kotiin ja siellä sitte meidän lapset leikki keskenään. Illalla kävin sitte pitkällä kävely lenkillä tän suomalaisen kans. Tosi makeita paikkoja täällä on käydä kävelemässä/juoksemassa. Käytiin yhdessä puistossa, jossa oli tosi makeita niittyjä ja metsäpolkuja. Pääsee pois asfalttiviidakosta.

Tiistaina oltiinki sitte koko päivä altaalla. Sitkeesti vaan siellä oltiin, vaikka koko ajan näytti siltä et voi rueta satamaan ihan millon vaan. Ei kuitenkaa satanu. Maanantaina täällä muuten sato ekan kerran kahteen viikkoon, mut ois kyllä saanu sataa enemmän. Pojilla oli myös tiistaina se tennistunti. Illalla olin spinningissä. Taisin kirjottaaki siitä tänne ku olin sillon reilu viikko sitte torstaina sitä kokeilemassa ja se oli liian löysä mun makuun. Nyt tää oli paljon parempi. Tunnin jälkeen oli paljon enemmän kuollu olo ku sen toisen tunnin jälkeen. Tässä spinningissä rupeen kyllä käymään. Kerran viikossa ku sais käytyä, niin oon tyytyväinen.

Keskiviikkona ei tarvinnu ihan koko päivää olla altaalla, sillä pojilla oli vuositarkastusaika lääkäriin, jonne hostäiti vei ne. Altaalla näin yhden brasillialaisen au pairin, joka oli sillon siellä Art Fairilla mun ja parin muun au pairin kans. Oli kyllä mukava nähdä sitä, niin oli sitte mulleki vähän juttu kaveria siinä samalla ku vahti lapsia. Tää tyttö tosin on eri järjestön kautta ja lähtee kotiin syyskuun alussa. Se oli siellä sen hostlapsen kans, joka on 10 wee. Eli sillä on hurjan rankkaa duunia. Mulla näitten kans nyt riittää hulinaa ku kuitenki kolme lasta on. Mut on ne kuitenki tosi sulosia, et ei niille kovin pitkään voi olla pahalla tuulella. Riittääpähän mulla ainaki tekemistä. Välillä vanhin poika on hyvä ku se on ihan ulalla mun murteen kanssa. Täällä on kuitenki jokainen au pairi tässä lähi vuosina ollu eri paikkakunnalta ja puhuu eri murretta. Sit se aina kysyy, et mitä se Armi tarkottaa. Sit yritän selittää sille vähän selvemmällä suomella mun kieltä.

Keskiviikkona se saksalainen au pairi pyys mua lauantaina sen kans sen järjestön allas bileisiin (sillä on siis eri järjestö ku mulla). Harmitti vähän kieltäytyä ku tiedän et sillä on muutenki vähän kavereita ja ne bileet on kuitenki jossai hornassa et se ois halunnu matkaseuraa. No, me nyt ollaan kuitenki menossa sinne mökille ja eiköhän se sieltä saa seuraa ku se on kuitenki sen järjestön järjestämä juttu. Tosin siinä järjestössä ei kyllä oo ku ihan pari hassua tyttöä etes tässä lähialueella. Mun järjestöllä kuitenki on jotai yli 20 tyttöä jo pelkästään tässä samassa kaupungissa.

Ainii, oisin keskiviikkona päässy sen amerikkalaisen tytön kans Cedar Pointiin, mut mulla oli työpäivä, niin ei onnistunu. Se on sellanen todella iso huvipuisto ja sit se on eri osavaltiossa et se on ihan koko päivän reissu ku sinne menee. Tosin multa ei oo kyllä kovin hyvä idea lähtee mihinkää huvipuistoon, et nyt oo kamalan pettyny vaikka en päässykää mukaan.

Keskiviikko iltana oli pieni au pair tapaaminen yhdessä keskustan kahvilassa. Siellä näin sitte sen tanskalaisen tytön, joka on viikko sitte tullu. Tosi mukava tyttö oli ja sovittiin sit et nähdää ens viikolla ku mää tuun sieltä mökiltä. Meitä au paireja oli joku 7, et ei kovin montaa, mut mukava nähdä kuitenki välillä muitaki ja varsinki niitä, joitten kans en muuten oo sen kummemmin tekemisissä. Meinas vaan olla ongelmia päästä sinne ku en vielä oo kovin hyvä tossa keskustassa liikkumaan ja sit siellä oli tietyö just siellä minne mää oisin halunnu, joten olin vähän pihalla et mites mää nyt tuonne pääsen. Löysin kuitenki sattumalta oikeen paikan.

Tänään tosiaan lähetään sinne mökille. Enste mennään päiväksi sinne altaalle, ku lapsilla on vielä uimakoulua ja pojilla on sitä tennistä iltapäivällä. Lähetään sitte illalla ajamaan kohti Kanadaa, joten seuraava päivitys tuleeki sitte mökkireissun jälkeen.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

hei.
mielenkiintoista lukea kokemuksiasi au pairina olemisesta. Alusta asti olen vieraillut täällä, ruokablogistasi eksyin tänne..

Tekstiäsi olisi helpompi lukea, jos olisi muutamia tyhjiä rivejä välissä, selkeyttäisi kappalejakoa. Ainakin meikäläisellä silmät harittaa sen verran, niin hankala saada oikea rivi taas kiinni, kun katse herpaantuu....

-paula-

Vaahtera kirjoitti...

Kiva lukea näitä kuulumisiasi. Lukiessa omat au pair haaveet senkun kasvavat. Noh, aloitinpa eilen tuon kondiittorikoulun ;)

Anonyymi kirjoitti...

Moi!!

Sullahan on yhtä hulinaa koko ajan sielä! :) Ei tuolla tahilla pääse kyllä ikävä yllättämään ennen ku oot takasi Suomessa.

Nyt olis jo pari laatikkoa pakattuna, ja ihan liian monta pakkaamatta... :)

Hanne

Armi87 kirjoitti...

Kiitos Paula palautteesta. Yritän tehdä kappalejakoja jotenki. :)
Voi, kondiittorikoulu kuulostaa mahtavalta. Onnea kouluun Vaahtera!
Laita hanne kuvia tulemaan siitä teidän talosta ku pystyt! Haluun nähdä sen! :) Mut tuun sitte tietenki kattomaan sitä ku suomeen tuun. Viimestään vuoden päästä. :)