torstai 13. marraskuuta 2008

Ennen Chicagoa

Tällä viikolla nyt sitte on ollut kylmempää säätä niin kuin viikonloppu jo vähän enteiliki. Ihan hyvä niin. Ei marraskuussa kuulu olla 20 astetta lämmintä! Tosin torstaiksi saatiin taas reilusti lämpöasteita ja keskiviikko iltana saatiin vettä.

Viime viikonloppuna tää toinen suomalainen au pairi rupesi puhumaan et saataskohan me vielä liput NHL peliin ennen ku hän lähtee suomeen. Hän siis lähtee tämän kuun lopussa. Kävin sitte maanantaina kattomassa netistä. Epäilin että niitä ei enää saa. Löysin kuitenki liput 26. päivä olevaan peliin Motrealia vastaan. Tosin nää on vielä halvemmat liput ku mulla ja mun poikaystävällä sillon joulukuussa, et nää sitte on varmasti kaikista huonoimmat, joten näkyvyys on ihan eriasia. Ostettiin sinne kuitenki kaks lippua eli tää nyt on sitte eka Detroitin NHL peli jonka tuun näkemään.

Tällä viikolla on tytön kanssa meinannut olla ongelma se, että saan sen lähtemään koulusta. Tuun aina kuulemma hakemaan ihan liian aikasi, vaikka meen just sillon ku mun pitääki. Ongelma on siinä, että ne ehtii ehkä just ja just mennä toisen kerran ulos (ovat aamulla yhden kerran ja toisen kerran just ennen ku meen hakee heti ruuan jälkeen). Maanantaina hän ei ollut ehtinyt ulos asti ku tulin hakemaan ja sit kauhee itku et mää haluan toisen kerran ulos täällä. Tiistaina ja keskiviikkona hän oli ehtinyt ulos, mutta vain minuutiksi ja sit kauhee itku et haluan olla pidempään toisella kerralla. Talvella ja kylmällä säällä toi ulos meneminen ja sisään tuleminen vie vaan enemmän aikaa, niin sen takia hän ei välttämättä ehdi olee ulkona toista kertaa. Sama ongelma oli ollu vanhemman kanssa ku hän oli tuossa iässä. Hänenki kanssaan oli ollut kauhee riita siitä. Aina tultiin hakemaan liian aikasi. Oon mää sen kuitenki jollaki keinolla aina saanu sieltä lähtemään, mutta kestää vaan nykyisin kauemmin toi hakeminen ku saa neuvotella hieman pidempään et saan hänet lähtemään. No, eipä se mitää. Ihan ymmärrettävää eikä toi nyt kovin vakava ongelma oo. Eihän se nyt oo kivaa ku kesken kaiken tullaan hakemaan pois. Yritän sitte aina vaan selittää et mun pitää hakee sut tähän aikaan ja noi opettajat ei tykkää jos jäät pidempään ku sää oot täällä vaan puoli päivää, niin sun pitää lähtä tähän aikaan. Ja sitte jos mulla on tiedossa jotai kivaa tekemistä niin siitä hän sitte innostuu yleensä ainaki sen verran et saan hänet lähtemään koulusta. Torstaina oltiin vähän paremmalla mielellä lähtemään koulusta. Ilmeisesti oli ehditty jo olemaan jonkun aikaa ulkona ku oli hieman lämpimämpi sää, niin ei oo tarvinnu pukeutua niin paksusti.

Maanantaina menin normaalia myöhemmin salille ku mun lupasin olla kotona siihen asti, että joku verho tyyppi on käyny. Hänen piti käydä ottaa vielä jotai mittoja ku meille tulee verhot ruokasaliin niitten kautta. Koska menin normaalia myöhemmin, niin en sitte ehtiny tekee extra pitkää treeniä. En mää nyt ollu ku jonkun puoli tuntia vähemmän ku yleensä mut kuitenki. Iltapäivällä ku sain tytön lähtemään koulusta hän sano olevansa niin väsyny et haluaa olla vaan kotona. Eipä siinä, oltiin sitte kotona ku ei meillä nyt mitää pakollisia menoja ollu. Illalla perheen äitin tultua töistä mää lähdin käymään asioilla. Kävin koulun kirjastossa (nyt on sitte uusia kirjoja Chicagon bussimatkalle), kävin ostamassa pipon ja joitaki leivontatarvikkeita tiistain kurssille. Sinä aikana ku olin asioille meille oli tullu tää saksalainen joka on eri järjestön kautta ku mää. Juteltiin vaan kaikkee joku pari tuntia ja katottiin sivu silmällä NHL peliä telkkarista. Oon vihdoin ja viimein saanu aikaseksi et selvitin sen kanavan et mistä niitä pelejä tulee. Kyllähän tuo kestiki aika kauan. :)

Tiistaina olin aamulla koulussa ja jouduin taas sen irakilaisen pariksi. Ei ollu ketään muita vaihtoehtoja ku mää nyt oon melkeen aina myöhässä minuutin tai pari. Tällä kertaa se ääliö luuli sanaa "park" auton parkkeeraus paikaksi. Yritin sille selittää et se ei todellakaa oo sitä. En tiedä et tajusko. Se on varmaan itekki nyt huomannu et sillä on jotai ongelmia ton kurssin kanssa ku se melkeen joka kerta jää tunnin jälkeen juttelee opettajalle. Kai se on tajunnu et jotai pitäs tehä jos meinaa päästä läpi. Jos et pääse läpi niin joudut uudestaan sille kurssille ja maksamaan uudestaan kurssimaksun, jotka ei täällä oo mitenkää halpoja. Iltapäivällä oltiin tytön kanssa ihan kotosalla ja valmisteltiin yhdessä mun illan kakkukurssia. Mun piti valmistaa kahdenlaista frostingia, värjätä niitä ja sit tehdä sellasia malleja valmiiksi. Itse kurssi oli taas tosi kiva! Aika meni ihan sika nopeesti. Yhtäkkiä opettaja sano, et on aika rueta siivoomaan. Kaks tuntia meillä sitä aina kerrallaan on. Kaikkee kivaa opittiin taas ja suunniteltiin jo kolmoskurssin ajankohtaa ku näillä näkymin kaikki me neljä jotka ollaan kakkoskurssilla, tullaan menemään myös kolmoselle, joten sovittiin sitte vähän yhdessä et mikä aikataulu käy. Näillä näkymin meillä on joulukuun alussa heti kaks ekaa viikkoa tiistaina ja torstaina et päästään sitte joulun alta pois.
Tiistaina mun auto oli huolossa, joten mulla oli sitte perheen äitin mega auto käytössä. Tällä kertaa se oli sen takia huollossa, et jos ne sais selville et miksi se temppuili sillon ku tultiin pois Cedar Pointista. Mitää ei kuitenkaa selvinny. Se ei ollu jättäny mitää merkkejä vikakoodeihin ja kaikki siellä oli kunnossa ku ne oli käyny joka nippelin ja nappelin läpi. Et se siitä viasta sitte. On se ainaki toistaiseksi toiminu. Ihmettelen vaan suuresti ku vikakoodeihin ei jääny mitää. No, määpä nyt en muutenka noista autoista mitää ymmärrä et parempi vaan olla hiljaa. :)

Tiistaina oli mun eka aamu ku laitoin lapset yksin kouluun. Perheen isä lähti jo kuuden aikaan ku hän lähti päivän työreissulle Los Angelesiin. Tuli seuraavana aamuna kuuden aikaan ja sitte perheen äiti lähti seittemän jälkeen ku hänen piti olla palaverissa kahdeksalta. Ihan hyvin meillä meni ja sain ne jopa lähtemään ajoissa. Tosin keskimmäinen oli heränny jo sen verran aikasi, että oli käytännössä jo valmis ennen ku perheen äiti lähti töihin, et se tietenki autto asiaa.

Keskiviikkona tein aamusta läksyjä. Iltapäivällä ku sain tytön pois koulusta leivottiin. Tehtiin New York Cheesecake. Ohjeen tähän löysin amerikkalaisesta Bon Appetit lehdestä. Yritän päivättää sen leivontablogiini heti kun ehdin. Samoin kuin myös kakkukurssin harjotukset. Harjottelin nimittäin keskiviikkona yhdessä tytön kanssa ku tiistailta jäi värjättyjä frostingeja, niin aattelin sitte ne tuhlata. Tytön mielestä ne oli tosi hienoja mut mun mielestä tarvii vielä runsaasti harjottelua. :) Sen totesin, että meidän keittiö on liian kuuma paikka pursotella. Frostingi oli aivan liian löysää eikä pysyny ollenkaa muodossaan vaikka se oli just samaa jota käytin kurssilla ja siellä se toimi hyvin. Suunnittelin sitte et mää voin levittäytyä näitten juttujeni kanssa saunakamarin pyödälle. Se on täällä alakerrassa ja täällä on paljon viileempi ku ylhäällä ja sitte siellä ne ainaki saa kuivua rauhassa ku se ei oo joka päiväisessä käytössä. Ja vesipisteki on lähellä ku mun vessa on siinä. Ja sit vielä kaikenlisäksi saan olla siellä rauhassa vaikka iltasi ja viikonloppusi. Joo, taidanki tehdä sen, että vallotan sen mun pursotusharjotuksille. :) Illalla kävin spinnigissä ja kotiin tulessa meinasin saada sydärin. Ajoin vasenta kaistaa ja joku toinen oikeeta. Näin silmäkulmassa auton keulan koko ajan ja aattelin et ajaapas joku lähellä mua. Sit käännyin kattomaan, niin sieltä hymyili ja vilkutti tää espanjalainen! Mää olin saada sydärin siihen paikkaan! En todellakaa olettanu et siellä on joku tuttu ja olin ihan omissa ajatuksissani. No, selvisin kuitenki hengissä kotiin. Lasten mentyä nukkumaan ilmotettiin mut seuraavalle enkun kurssille, joka on sitte seuraava taso kieliopista. Hoidin ilmottautumisen sen verran valmiiksi tiistaina opettajan kanssa, että pystyin sitte tekemään sen lopullisen netissä keskiviikkona ku ilmottautuminen virallisesti alko. Ei tarvinnu lähtä koululle sen takia, niin ku alunperin luulin. Tää kurssi alkaa tammikuussa ja kestää toukokuun alkuun. Näkyy vielä olevan just sama aika ja opettaja. Ei haittaa yhtää. Tää ajankohta on ollu just hyvä eli tiistai ja torstai aamusi ja sitte opettajasta tykkään kovasti. Hän on myös siinä mielessä mukava et se ei sano mitää ku melkeen aina myöhästyn vähäsen. Toiset kuulemma valittaa heti ja on hyvin tarkkoja siitä. Mää en vaan hirveesti voi ite vaikuttaa tohon mun aikatauluun ku mun pitää kuitenki saada lapset aamulla kouluun ennen ku voin ite mennä kouluun.

Torstaina sain taas tän irakilaisen pariksi, mut onneksi meillä ei ollu niin paljon paritehtäviä ku yleensä. Meillä oli kolmet kokeet, niin siinä meni ihan kivasti aikaa. Sit sain kuulla et meillä ei oo koulua thanksgiving viikolla ollenkaa eli marraskuun vikalla viikolla. Ens viikko enää ja sitte viikon breikki. Tekee ihan hyvää. Oon nyt yrittäny tehä läksyjä valmiiksi jo tiistaiksi, niin ei sitte maanantaina ois kauhee urakka. Chicagon jälkeen ku voi nimittäin väsyttääki. Illalla menin lasten ja perheen äidin mukaan poikien koululle. Siellä oli Book Fair. Lapset oli etukäteen viikolla saanu käydä kattoo et mitä ne haluaa ostaa ja sitte torstai iltana sai mennä yhdessä vanhempien kanssa niitä ostamaan. Tai sitte sai antaa lapselle rahaa ja hän osti itse sitte koulupäivän aikana. Sitte sinne oli myös jokainen opettaja tehny listaa, et mitä kirjoja se haluaa et hänen luokkaan ostetaan ja sitte perhe sai ostaa niitä sinne ja sitte siihen laitettiin, et kuka sen on lahjoittanut ja kelle. Meidän perhe osti molempien poikien luokkaan yhden kirjan. Sen jälkeen mentiin kaikki porukalla syömään. Sieltä kotiin, lapset nukkumaan ja mää pakkaamaan ja tsekkaamaan et mulla on kaikki tarvittava materiaali huomiseksi. Mun nimellä nimittäin on se hotelli, et mun täytyy pitää huoli et mulla on mukana kaikki info siitä. Muut ei juuri tiedä koko hotellista mitää. Huomen aamulla sitte aikanen herätys ku mummi tulee hakee mua täältä kello 7. Bussin pitäs lähtä 7:30. Mummi vie mut sinne koska hän yleensäki menee töihin sen verran aikasi ja sitte hän ottaa mun auton viikonlopuksi ja lähtevät sillä Kanadan mökille. Sinne on lähössä tosi iso porukka ku ne ottaa meidän molemmat isot autot. :)

Kirjottelen sitte kuulumisia ku kotiudun Chicagosta! Hyvää viikonloppua!

Ei kommentteja: