maanantai 2. maaliskuuta 2009

Kanada

Torstaina sitä sitte lähdettiin Kanadaan iltapäivällä lasten, mummin ja ukin kanssa. Aamupäivällä mulla oli vielä tyttö koulussa ja poikien kanssa oltiin kotosalla ja syötiin lounas. Melkeen heti tytön tultua koulusta mummi ja ukki tuliki hakee meitä. Matkalla ajettiin jotain 150 mailia sellasen auton perässä, joka ajo koko ajan 90 mailia tunnissa. Normaalistihan tuolla motarilla siis saa ajaa 70 mailia tunnissa. Loppuen lopuksi se päätty siihen, että se sai sakot. :) Siellä oli tutka paikalla ja 90 mailia tunnissa taas tultiin siinä kohtaa. Mutta ku hän ajo reippaasti meidän edellä, niin ei ne meitä tutkannu ollenkaa. Sen tyypin vaan. Oltiin sitte jo mökillä joskus 7 jälkeen. Tosin pimee oli jo tullu. Meidän mökki nyt on keskellä ei mitään ja siellä oli vähän lunta. Aikalailla metri joka paikassa. Eikä siellä sitte kukaan nyt noita tietä auraa, niin jouduttiin jättää auto maantien varteen ja kävelee loput lumihangessa mökille taskulamppujen kanssa. Onneksi siellä oli käyny yks kanadalainen laittaa meille lämmöt päälle edellisenä päivänä moottorikelkalla, niin päästiin kuitenki kävelee kelkkauraa. Ei tarvinnu ihan umpihangessa tarpoa. Mökillä oli siis jo valmiiksi lämmin. Lasten ja mummin mentyä sisälle, jäätiin ukin kanssa laittaa moottorikelkkaa käyntiin ja suunnittelee meidän tavaroitten hakua autolta. Yllättävän hyvin kelkka käynnisty vaikka oli seissu muutaman kuukauden. Saatiin kohtuu helposti meidän tavarat sitte mökille. Pari kertaa jouduttiin kaivaa kelkkaa lumesta ku sitä lunta nyt oli tosi paljon.

Perjantaina oli tosi nätti päivä. Pakkasta joku 10 astetta ja aurinko paisto kirkkaalta taivaalta. Ihan niin kuin keväällä ku aurinko porottaa hangille. Tosi makeeta. Aamulla ukki teki poikien kanssa reijän jäähän, joka ei ollut ihan pikkuprojekti ku sitä jäätäki oli semmoset metrin verran ainaki. He saivat kuitenki sellasen aukon siihen, että voitiin ukin kanssa kantaa vesi saunalle ja päästiin lämmittää saunaa. Talvella seki on aika piktä projekti ku pitää kuitenki jääkylmä vesi saada kuumaksi asti. Vesiprojektin jälkeen mää lähdin ukin kyytiin ajaa hiihtolatua moottorikelkalla ihan vaan siltä varalta, että jos jäädään kiinni, niin oon taas kaivamassa sitä kelkkaa ulos sieltä. Jäätiin muuten kerran siinä mökin pihalla sillee kiinni, että kelkka roikku mahasta sellasessa lumikinoksessa. Etupää ja perä oli ilmassa mutta maha jäi kiinni. Kerran ukki kävi ajaa jäällä ja siellä hän sitte vähän päästeli. Hän ku nyt on etinen rallikuski, niin sen kyllä huomaa. Hitto ku siellä pikkutielläki se ajeli ihan sika lujaa ja kääntyili sen kelkan kanssa sillee, että aina perä lähti alta ja meikän homma oli istua kyydissä. Vähän pelotti, että jos mennään pian puuta päin. Jäällä hän sitte ajo 90 mailia tunnissa! Se on kuulemma maksimi mitä tolla kelkalla pääsee ja oli ainaki mulle ihan tarpeeksi kova vauhti. :D Iltapäivällä ukki sai mut hiihtämään! Uskokaa tai älkää mut meikä lähti hiihtämään!!! Siis ihan oikeesti en oo hiihtäny yläasteen jälkeen ku inhoon sitä ja nyt sitte lähdin vapaehtosesti ukin kanssa metsään keskellä ei mitään. Ihan hulluksi oon tullu, tiedetään. :D No, sää oli mitä parhain niin mikäs siinä. Joku oli vetäny sellaset perinteisen hiihdonladut sinne keskelle metsää, niin kyllähän niitä kelpas hiihtää. Monot oli vähän isot ku mulla nyt on koko 6 ja nää oli 9. Pari villasukkaa väliin, niin ei ainakaa palellu varpaita. 14 kilsaa siinä tuli hiihettyä ihan huomaamatta. Eikä oikeestaan tuntunu missää. Ukki jo kysy ku päästiin mökille ja hän oli ihan lopussa, että missä mää oikein kuntoilen ku mulla on niin hyvä kunto. Hän ilmeisesti luuli, että saa mut tapettua tuolla reissulla, niin että en kävele moneen viikkoon, mutta eipäs onnistunu. Sit siellä metsässä oli pari isoa mäkeä ja se yks mäki oli aika paha, joka piti tulla alaspäin ku siinä oli oksia ja kaikkea mahdollista siinä ladulla. Ukki oli alhaalla mua oottamassa ja oli hyvin yllättyny ku tulin pystyssä alas. Se olis kuulemma voinu lyödä vaikka vetoa, että en tuu pystyssä alas sieltä. Hiihdon jälkeen mökillä saunaan, syömään ja nukkumaan. Saunominen oli taas ihan kivaa tollasessa oikein vanhan mallisessa systeemissä ku vedet pitää lämmittää ja sitte pitää ite sekottaa tosi kylmää ja tosi kuumaa vettä sekasi, että saa sopivaa.

Lauantai aamuna oli yhtäkkiä melkeen 30 astetta pakkasta. Meinas vähän olla kylmä. Pojat oli kuitenki ilmotettu laskettelukouluun aamuksi. Perheen äitille soitettiin ja hän sitte soitti laskettelukeskukseen, että tullaan vasta iltapäivällä ja se ihan passas. Mentiin sitte puolen päivän jälkeen jolloin oli kyllä vielä pakkasta joku 15 ja kamalan kova ja kylmä tuuli. Todettiin ukin kanssa että ei todellaka lähdetä tonne paleltuu, niin mentiin sitte hiihtää semmoset 4 kilsaa. Siinäki lajissa kyllä meinas tulla kylmä, niin sitte loppuaika ajeltiin ympäriinsä ja käytiin juomassa kaakaot. Pojat oli nimittäin kahden tunnin yksityistunnilla kumpiki opettelemassa laskettelee ja ihan hyvin noi jo osaaki. Sieltä kaupan kautta kotiin ja taas saunaan. Pojat kävi sitte ukin yllyttämänä lumi hangessa sieltä saunasta. Mua ei ois kyllä saanu. Oon sitä pentuna tehny jonkun verran ja se riittää mulle. Meidän ollessa rinteessä poikien kanssa, mummi oli hiihtäny tytön kanssa ja tyttö oli hiihtäny tosi hienosti ja hän oli hyvin ylpee suorituksestaan. Pojatki pääsi hiihtämään mummin kanssa perjantaina sillon ku mää olin ukin kanssa metsässä.

Sunnuntaina ruettiin heti aamusta suunnittelee kotiin lähtöä. Se valmistelu kestiki monta tuntia ku piti saada moottorikelkka käyntiin, kaikki tavarat sillä autolle ja vielä roskat piti viedä 18 mailin päähän. Päästiin lähtee joskus 12 maissa ja onneksi lähdettiin ajoissa ku tullissa oli nimittäin tunnin jono. Siellä seistiin rajalla tunti ku ei nyt parempaakaa tekemistä ollu. Kotona oltiin joskus 7 maissa, että ei onneksi menny kovin myöhään ku lasten piti kuitenki nousta maanantai aamuna kouluun.

Koko reissun tympein kohta oli se, ku lapset herätti joka aamu kuuden jälkeen. Ihan liian ylivirkeitä tapauksia. :) Mutta tosi kivaa oli kyllä käydä mökillä. Lunta kyllä oli vaikka muille jakaa ja pihalla liikkuminen oli vähän hankalaa kunnes sinne synty pari polkua paikasta toiseen. Tosi makeet lumiset maisemat ja aurinkoiset ilmat oli, et kyllä kelpas. :) Sain myös oltua ahkera ja tein oikeestaan kaikki mun läksyt siellä. Oli ehdottomasti hyvä idea ottaa kirjat mukaan ku kuitenki tulee sitä luppoaikaa ettei oo mitää tekemistä. Nyt ei tarvihe sitte maanantai iltaa kuluttaa kirjojen ääressä.

Ei kommentteja: