torstai 31. heinäkuuta 2008

Aurinkoa aurinkoa aurinkoa

Toi jos mikä on hyvä otsikko just tälle jutulle. Nimittäin tämä viikko ollaan mua kärvennetty aika tehokkaasti. Lapsilla ei oo ollu leiriä, joten ne on ollu mulla koko päivän. Paisti maantaina puoli päivää ku ne tuli sieltä mökiltä vasta puolen päivän aikaan. Muina päivinä ollaanki oltu sitte näitten uima-altaalla suunnilleen 5 tuntia päivissä. Kaikilla lapsilla on ollu uimakoulua aamupäivästä puoli tuntia ja sitte tiistaisin ja torstaisin pojilla on tunnin mittanen tennistunti. Molemmat ei oo koskaan pelannu tennistä ja ne on aina halunnu sitä kokeilla, joten ovat ihan innoissaan siitä. Onneksi tää tennistunti ja uima-allas on samassa pihassa, niin voidaan sit sen aikaa olla tytön kans altaalla ku pojat pelaa tennistä. Sit vielä tenniksen jälkeen takas uimaan. Eilenki mentiin sinne altaalle joskus ennen 11 ja sit en meinannu vanhinta poikaa saada lähtemään 4 aikaan! Sit vaan sanoin et me tullaan kyllä huomenna uudestaan. Mää oon aika lahjakkaasti saanu väriä. Oon levittäny ihan älyttömästi aurinkorasvaa, jonka suojakerroin on 45 ja silti oon jonkun verran palanu! Eilen perheen äiti kävi sitte ostamassa suojakerroin 50 rasvaa. Tällähetkellä iho tuntuu siltä, että se on todellaki saanu aurinkoa ja osittain se on palanu. Saa nähdä et miten tää loppuviikko sujuu auringossa. Oon varmaan viikonloppuna aika kaunis näky. :) Ens viikon ohjelma on myös samanlainen, et saa nähdä miltä mää sit näytän ku mua on kaks viikkoo kärvennetty tuolla auringossa suunnilleen 5 tuntia päivässä. :) Pitää viikonloppuna olla enemmän sisätiloissa, niin saa iho vähän rauhottua auringolta.
Toi uima-allas on kyllä tosi kiva. Se on yksityinen, et ei mikää kaupunginallas jossa on ihan tuhottomasti ihmisiä. Se on ihan kivan kokonen ja tosi kätevä lasten kans. Siellä saa myös pitää kellukeita, toisin ku kaupungin altailla. Kertaakaa siellä ei oo vielä ollu liikaa väkee. Siellä kyllä viihtyy oikein mainiosti. Sit siinä on sellanen snacki baari, josta saa ostettua kaikkee pientä syötävää. Sit sinne on tuotu mikro, et saa tehdä vaikka popcorneja. Kyllä siellä päivä tehokkaasti kuluu.
Tänään sinne todennäköisesti tulee tän perheen entinen au pairi kahden vuoden takaa omien hoitolasten kanssa. Siitä tulee kyllä kivaa! On mulleki muutaki seuraa ku lapset ja voidaan sit kaikkee jutella. Lapsetki on niin saman ikäsiä et tulee varmasti hyvin toimeen ja voivat leikkiä keskenään.
Välillä musta tuntuu siellä altaalla, et ne uimavalvojat varmaan ajattelee, et mää oon ihan hullu ku tuun päiväksi yksin kolmen lapsen kans. Nää nyt ei mitään hirveen pieniä oo, mut kahta pienintä pitää kuitenki koko ajan vahtia ja vanhintaki saa vahtia ku se on aika tehokas tekemään kaikkee kiellettyä. Onneksi siellä ei kukaan ymmärrä suomea, niin saa ihan huoletta höpöttää niille lapsille. Ei ne muut aina tajua et taas joudun valittamaan niille jostaki. :) Ihan hyvin näitten kans kuitenki sujuu. Välillä ne on tosi kilttejä ja sitte taas välillä kaikki menee ihan överiksi. Oon silti todennu et parempi mennä päiväksi sinne altaalle ku olla päivä kotona. Maanantainaki oltiin puoli päivää kotona, niin tää vanhin kerkes varmaan tuhat kertaa kysymään, et "Armi, mitä mää voin tehdä ku mulla ei oo mitään tekemistä." Nyt ei oo enää kuulunu kertaakaan semmosta kommentia ku ollaan altaalla oltu. Ja onneksi meitä on säätki suosinu. Sellasta +30 astetta joka päivä ja välillä enemmänki. Eikä oo ollu sateesta tietoakaa. Täällä ei oo satanu yli viikkoon ollenkaa ja sit ku on noi paahtava helle, niin nurmikot ja kaikki vihree on kyllä aika kovilla. Puut nyt näyttää ihan hyviltä mut kaikki pienempi kasvillisuus on kärsimässä. Sais kyllä tulla vettä, vaikka sitte viikonloppuna.
Maanantaina kävin aamusta salilla treenamassa ku ei ollu tullu vielä lapsia kotiin. Se oliki eka kerta ku sain kunnolla tehtyä täällä salitreenin, oli kyllä tosi kivaa. Maanantai iltana oli tarkotus mennä brasillialaisen au pairin kans downtowniin. Se itse soitti mulle päivällä et lähenkö sen kans illalla johonki ja oli sit puhe et soitan sille ku pääsen töistä. Sit ku yritin soittaa sille montaki kertaa, niin se ei vastannu. Tosi kummallista. Enste itse pyytää johonki ja sit ei vastata puhelimeen. Eikä siitä oo sit sen jälkeen kuulunu mitää. Ehkä parempi et en suomalaisena yritä etes ymmärtää tommosta. :) No, eipä tuossa mitenkää käyny. Täällä kyllä huomaa ku on paljon eri kulttuureita, et läheskää kaikki ei oo yhtä täsmällisiä ja luotettavia ku suomalaiset yleensä on. Tiistai iltana kävin sitte kattomassa yhtä enkunkielistä keskusteluryhmää. Se on ilmanen, et menin sinne vähän sillee et mikähän juttu tää oikein on. Oli se ihan ok. Siellä sai niissä ryhmissä keskustella ihan mistä vaan ja nää sit päätti keskustella maissista, museoista ja sen yhden naisen kengänpohjallisista, jotka oli maksanu 300 dollaria. Et sinänsä hyvin mielenkiintoiset puheenaiheet. :) Olin vielä selvästi nuorin siellä, joten ei taida olla oikein mulle sopivia puheenaiheita. Mut pitää nyt kattoo. Voishan siellä pari kertaa käydä ennen ku koulu alkaa. Sit ei välttämättä jää aikaa, oon nimittäin kuullu, et ne antaa tosi paljon läksyjä sieltä koulusta.
Eilen illalla mun piti tavata yks amerikkalainen tyttö, mut se halus sit mennäki kattoo sen siskon kans tennismatsia. Sovittiin sitte et nähdään joskus muullon. Onhan tässä kuitenki aikaa. Menin sit suomalaisen au pairin luo ja suunniteltiin vähän viikonloppua. Perjantaina täällä järjestää yks hostperhe bileet ja sinne on kutsuttu kaikki tän alueen au pairit. Ajateltiin et mennään sinne. Ne vaan ei oo tossa ihan lähellä. Ne on nimittäin Tecumseh nimisessä kaupungissa/kylässä taikka mikä ikinä onkaan. Tutkittiin netistä et sinne ajaa jonkun 45 min. Eihän toi sillee paha oo ku ei tarvihe yksin ajaa ja mulla nyt on oma auto, et pääsen mihin vaan. Ja pääseepähän vähän näkemään tätä lähiympäristöä. Sinne ajetaan Salinen läpi, jossa on se loistava leivontatarvikekauppa, jonne ehdottomasti haluan. Valitettavasti se vaan ei ole illalla/yöllä auki, mut joskus toiste sitte. :) Sit lauantaina ajateltiin et voitas kutsua se viime viikonloppunen saksalainen au pairi ja sit se tanskalainen au pairi, joka tulee tänne tänään, meidän kans syömään ja sit leffaan. Ajateltiin et käydään enste jossai hyvin syömässä ja sit kattoo Mamma Mia leffaa. Se nyt näytti tällähetkellä olevan ainut järkevä leffa ja melko moni on sanonu et se on tosi hyvä. Soitan huomenna tai lauantaina tälle tanskalaiselle ja kysyn et haluaako se lähtä. Ei nyt ihan tänään viitti soittaa ku se tulee vasta tänään perheeseen. Toi meidän suunnitelma koskee lauantai iltaa/yötä ku leffaki alkaa joskus 11.40 pm et ei sillä ainakaa töitä oo sillon. Ja eihän se nyt vielä tiedä paikkoja täältä, niin voitas sit samalla näyttää sille niitä. Ja sit tää saksalainen au pairi, vaikka se on tullu samaan aikaan ku mää, niin se vaikutti siltä et ei oo käyny juuri missään eikä sillä oo oikein kavereita. Se ei tunne täältä juuri ketään. Toivottavasti molemmat lähtee lauantaina. Jos ei, niin sitte mennään kahdestaan. Täällä nimittäin suurin osa muista au paireista, jotka on täysi-ikäisiä on menossa lauantaina Liveen, jossa on bileet ku se intialainen au pairi muuttaa ens viikolla pohjois-carolinaan. Mehän nyt ei sinne päästä sisälle, joten ajateltiin sit tommosta. Kuulostaa ainaki tosi kivalta kuhan vaan saadaan sinne muitaki ku me kaks, vaikka kyllähän me kahdestaanki pärjätään. Tulis vaan sit puhuttua enkkua ku siellä on muitaki ku me. No, katsotaan miten se nyt menee.
Meillä on tapana jäädä juttelee moneksi tunniksi tän perheen vanhempien kans sen jälkeen ku lapset on menny nukkumaan. Yks ilta tuli sitte puhetta Halloweenista. Sehän tosiaan on täällä amerikassa vähän eri juttu ku meillä suomessa. Sit ne sano, et mun pitäs jo nyt rueta miettimään ja kohta tietää et mikä mää sitte haluan olla, et ehitään sit saada mulle siihen tarvittavat asusteet. Voi apua! Eihän mulla nyt oo aavistustakaa. Eli kertokaa ihmeessä, jos teillä on jotai ideoita et mikä voisin olla Halloweenina. Sillon nyt voi olla ihan mikä vaan, joten sinänsä ongelma ku niitä vaihtoehtoja on ihan liikaa. Mut antakaa ehdotuksia jos tulee jotai mieleen. :)

1 kommentti:

riiks kirjoitti...

Heip! Tuolta au pair foorumilta sinunki blogin löysin ja ajattelin kysästä josko saisin lisätä sen omaan blogiini? :)